Noctua потвърди съвместимост с АМ5

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Tech | 0 Comments | 02 окт. 2022
Снимка: https://noctua.at/

Излизането на нова серия процесори винаги е вълнуващо събитие. Още по-вълнуваща го прави и сметката за всички неща, които се налага да смените, за да инсталирате новото “сърце” на компютъра. Във връзка с предстящото излизане на новата серия процесори на AMD – Ryzen 7000 (Zen 4) от Noctua побързаха да успокоята потребителите си поне за едно – охладителят на процесора ще може да остане същият. От компанията потвърдиха, че всички модели, които са съвместими със стария сокет АМ4, ще бъдат съвместими и с новия АМ5.

Според съобщението на Noctua, всички охладители закупени след януари 2019 година са съвместими с АМ5. Същото важи и за охладители закупени преди тази дата, но ъпгрейдати с комплектите NM-AM4 и NM-AM4-UxS за инсталиране на сокет АМ4.

Снимка: newegg.com

Ако имате съмнения дали охладителят ви е съвместим с АМ5, от компанията съветват да проверите в Noctua Compatibility Centre. Списъкът със съвместимите охладители в момента се допълва и ще бъде разширен значително през идващите седмици. От Noctua дават възможност за безплатно поръчване на ъпгрейдантия монтажен комплект, но затова ще трябва да представите документи за покупка на охладител от Noctua и процесор или дънна платка АМ5/4.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x