since 1998
  • Играй си играта, човече!

Този септември режиьорът Стивън Спилбърг ни кани да изживеем, отново на големия екран, филмът, превърнал се не само в емблема за жанра „летен блокбъстър“, но и за киноизкуството като цяло – Челюсти. Този път, обаче, всички кинофенове ще имат и уникалната възможност за първи път да го видят, както никога досега – в един от най-отличителните формати за кино – IMAX.

Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, Челюсти разказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) иска да затвори плажовете, но кметът отказва, от страх, че липсата на приходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловец на акули  Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни причини, предлагат помощта си на Броуди и тримата се отправят в морето за епична битка на човека срещу природата. 

Дебютирал в кината през 1975 година, създаденият по бестселъра на Питър Бенчли, Челюсти се превръща в първия летен киноблокбъстър и още повече  – в истинско попкултурно и кино „цунами“.

Ще влезете ли обратно във водата? Ще бъдете „хванати“ от Челюсти от 2 септември ексклузивно в кината и IMAX!

Източник: Кино Арена

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x