Drunken Fist 2- Zombie Hangover

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

За играта

“Drunken Fist 2- Zombie Hangover” е още едно заглавие от инди компанията EastAsiaSoft разработена от DEKLAZON, а ревюто което четете и нашите наблюдения за нея от версията за PlayStation 5 са в следващите редове.

Играта дебютира на тази платформа на 22.06.2022г. и ни поставя в пост апокалиптичен свят, в който зомбитата са преобладаващата раса на планетата, а ние сме представени като един доста ядосан и пиян рокер, готов да премери сили с тази напаст на фона на доста енергична музика, използвайки юмруци и ритници.. добре де и няколко.. нека бъдат няколко десетки (или повече) бутилки с алкохол.. или да ги наречем източници на въображение по време на битка.. или след битка.. или преди битка.. като цяло човека пие много. Ние по никакъв начин не насърчаваме злоупотребата с алкохол извън тази игра, защото разликата от това да станете от компютъра трезвен играли игра, в която се наливате и да станете от маса с приятели толкова пиян обикновено е бързата среща с пода, така че консумирайте с отговорност.

Играта е триизмерна по начин, по който до този момент лично аз не съм се потапял из заглавията на тази компания, но не мога да кажа и че съм опитал всяко едно. Техниката на пияния майстор тук е показана на едно Urban ниво, наблюдавано често из клипове в интернет- някак по-народно се усеща.

Преминавате през нивата навигирайки с двата стика на джойстика, а art Style-a е доста интересен и далеч от характерните такива на пазара- някак полигонен, някак изрисуван, но доста добре съчетан.

Управлението е малко по-хаотично, но нека бъдем честни- колко от нас могат да ходят в права линия, след приемането на притеснително количество “огнена вода” (знаете за какво говоря).

На помощ в битка и защита ви идват добре познатите геометрични фигури на контролера- кръг, квадрат, хикс и триъгълник, като всеки един от тези бутони представлява част от лично вашата версия на бойна техника- забавното е, че играта не ви “учи” кое за какво  е, което пък ви позволява да развиете своя собствена интуиция без “натисни това, за да стане това” и прочие. Аз лично намерих това за много приятно, защото буквално се учих докато действам (и този път смея да заявя, че се справих по-добре от Thunder Kid II).

Тайните ви оръжия са алкохола, бухалките и (дръжте се) ципа на панталона ви. Знам как звучи последното на първо четене, но това не е такъв тип игра.

Отнесли сте малко повече пердах от зомбитата и сте на път да приключите житейския си път- няма проблем! На помощ са ви бутилки с подозрителна субстанция (в смисъл няма марка или каквото и да е по тях.. ама знаете- авторски права). Тя ви опиянява, но лекува всички тези физически и емоционални травми, което противника ви нанася.

Само че бъдете нащрек защото тук не важи правилото, че който пие и змия не го закача (или имаше нещо общо с водата тоя израз.. както и да е). Ама чакайте малко, това не са змии.. може би заради това нямат морална отговорност към тази стара поговорка. Просто бъдете внимателни преди да разпускате с разни течности.

Но всяко приятно преживяване, особено хидратирането води до своето и тъй като в този свят поддържането на канализационните системи не е приоритет на никой, а и няма обем от работна ръка, сте принудени да се върнете обратно към примитивното и заради потенциално младата ни аудитория , ще го наречем “маркиране на територия”.

Както за консумация, така и за “разтоварване” се използват бутоните в горната част на контролера, като за всяко едно от двете играта непрекъснато ви подсеща, но внимавайте с второто. Не искате да преминете през създадената от вас малка локвичка на “разпускане” защото гравитацията здраво ви удря по главата. Друг е въпроса ако успеете да излъжете противника и краката им потърсят рязко небето, а и е в наш плюс че все още няма създадена организация за защита на правата на зомбитата- особено в тази игра.

Впечатления

Прекарах повече от здравословното за човек време, в това да се смея, подхлъзвайки се в собственото си “облекчение” , докато не прогресирам по никакъв начин в играта. Имаше нещо абсурдно смешно в това изведнъж сякаш дори производителя на заглавието да спира да прави това което прави, обръщайки се към мен с празен поглед, гледайки ме как съм на земята за пореден път, за което допринасяше и рязкото спиране на всякакви звуци на играта докато това се случваше.

Глави, ръце, крака.. всичко хвърчеше или се превръщаше в каша докато борих тази зомби напаст. Големите групи от противници бяха сравнително трудни макар и да бяха по трима- четирима (за пиян човек група от толкова противници се счита за голяма- това е закон).

Много смях и много смях и.. казах ли го вече.. много смях докато играех тази игра.

Да.. не е най-графично-умопомрачаващата игра, не е Story-Driven феномена на годината и да.. много от нас търсят сюжета на филм във всяко ново гейминг преживяване, но това по никакъв начин не значи, че за това което е, Drunken Fist 2- Zombie Hangover не е някак свое собствено бижу.

Ако обичате семпли игри със закачлива нотка, то това заглавие не е за изпускане.

Така че, айде по един айрян или таратор за старт на деня след тежка вечер и до следващия път.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
krnl
BTroblox extension
PGsharp
Arceus X
Hydrogen exploit
JJSPloit
Hdo Box
Revanced
balena etcher
gacha art
Aurora Store