Red Solstice 2: Survivors – Видео ревю

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Red Solstice 2: Survivors се развива в далечното бъдеще. Човечеството е напуснало Земята, за да колонизира Марс, но вирус, наречен STROL, е завладял Червената планета и е превърнал много организми в огромни, кръвожадни мутанти. Като екзекутор на „Cell“, вашата работа е да ръководите екип от тежко бронирани герои и да освободите Марс от мутантите.

Спонтанно и от сърце мога да кажа за Red Solstice 2 е, че прави страхотно първо впечатление. Веднага бях пристрастен към началната обучаваща мисия. Изолирани пожари и въртящи се предупредителни маяци ви водят през истински кошмар. Вашата цел тук е да се обедините с останалата част от екипа и да взривите орбиталното оръжие.

Като начало, ако играете сами, AI не впечатлява. Докато изпълнявах първите мисии, моите AI съотборници често се губеха, което водеше до тяхната смърт и следователно до провала на мисията. За щастие играта не ви наказва твърде много за провалите, но все пак става доста досадно, когато трябва да започнете отначало заради не добре програмирани съотборници. Ако ви е омръзнал изкуственият интелект, който изглежда като пиле без глава, то винаги можете да привлечете приятели или случайни играчи през мултиплейър режима, които да заместят AI съотборниците ви.

Самите мисии се развиват според няколко параметъра, които можете да зададете. Можете да регулирате таймера, който призовава мутантите например, или да регулирате честотата на страничните мисии. Колкото по-дълго прекарате в мисия, толкова по-голям е шансът в крайна сметка да бъдете победени. Изпълнението на всяка странична мисия може да бъде изключително рисковано, въпреки че в повечето случаи си заслужава. Няма голямо разнообразие от мисии и някои са много по-прости от други. Мисиите, при които ескортирате VIP-ове, са най-лесните, тъй като имате допълнителни двама стрелци и прости, лесни за достигане цели.

 Имате специални способности, разбира се, и предмети, които можете да вземете като експлозиви, допълнителни гранати и стимуланти. Кули и щитове също са налични, но издигането им отнема абсурдно много време и смятам, че не си заслужава да бъдат използвани.

Без значение как играете, имате ограничено време преди нашествието STROL да погълне Марс. Изборът на правилните мисии и тяхното изпълнение ще намали този риск.

Red Solstice 2: Survivors е прилична игра, която за съжаление пропилява част от потенциала си. Не изглежда достатъчно тактически издържана, за да натовари ума наистина. Понякога е забавно и остава забавно, дори когато се обърка, но изживяването е противоречиво заради съмнителния изкуствен интелект и усещането за липса на връзка между играча и играта. Добра игра за губене на време с приятели, но сама по себе си Red Solstice 2: Survivors не е нищо особено и получава оценка 4/6 от екипа на PC Mania.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x