since 1998
  • Играй си играта, човече!

Weird West се развива в алтернативна вселена, която ви дава възможност да експериментирате и да изпробвате куп идеи, толкова луди, че може и да проработят.

Всичко започва когато една жена – ловец на глави, се връща към кариерата си, за да открие отвлечения си съпруг. Това, което свързва сюжета на Weird West са група сенчести фигури, които използват магии, за да накарат съзнанието на вашия герой да се премести в тялото на различни, нищо неподозиращи хора. На всичкото отгоре, героят е с амнезия и няма представа как или защо се озовал в чуждо тяло, а тази мистерия определено добавя допълнителна атракция към Weird West. Първоначално е малко объркващо, но като разберете какво се случва, играта става доста интригуваща.

Творческият директор на Weird West Рафаел Колантонио е сърежисьор на оригиналния Dishonored и режисьор на Prey. Това са 2 игри, които съм превъртал по 3 пъти, заради интересния им сюжет и интригуващия геймплей.

Като цяло Weird West беше изненада. Очаквах елементарна екшън ролева игра, а получих тъмен фентъзи каубойски симулатор, който не можех да оставя. Историята е много добре написана, a изборът е важен в тази игра. Играта работи много добре и е страхотен дебют от студио с толкова много ветерани от разработчиците на игри. Weird West се играе по начина, по който искате да я играете, или с пушка, или със стелт подход. Има по нещо за всеки. Weird West е достойно първо усилие от WolfEye studios. С малко по-внимателна бойна система и повече войсовъри, играта би ударила върха. Феновете на ролевите игри определено трябва да я пробват.

Различните герои се различават със своите способности. Има и универсален набор от полезни умения. Благодарение на подобренията като повече здраве, удвоени експлозивни щети и по-бързи стелт движения, играта осигурява усещане за прогрес.

Графиките са красиви, а атмосферата е много приятна. Хубавото на Weird West е това, че не се хвали със супер реалистични графики, и въпреки това успява да те пренесе в този прекрасен алтернативен свят. Играта е лесна за подкарване, което означава, че не ви трябва мощна машина, за да играете.

Weird West като цяло е приятна игра, която балансира между отлична атмосфера и типична битка в западен стил. Има някои грешки, които могат да бъдат отстранени в бъдеще и има забележима липса на гласова игра, но в по-голямата си част това е наистина уникална и вълнуваща история. Ако някога сте искали да бъдете каубой и Ван Хелсинг едновременно, най-накрая има игра за вас. Оценката която давам на играта е 5.5 от 6. Искрено я препоръчвам, тъй като има по нещо за всеки.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x