since 1998
  • Играй си играта, човече!

Aztech Forgotten Gods е лесна за следване игра, която разказва за приключението на млада жена на име Ахтли, която е преследвана от миналото си и не може да продължи живота си нормално. Тя открива древен артефакт – гигантска каменна ръка, която замества протезата й. Той й позволява да се извиси високо над градските улици.

 Ахтли се изправя срещу редица новосъбудени древни богове, които заплашват да унищожат Теночтитлан и всички негови жители. В реалния живот Теночтитлан е древен град, столица на държавата на ацтеките, който се е намирал на мястото на съвременния град Мексико сити. В играта можем да видим какво е можело да се случи в една алтернативна времева линия, ако островният град на ацтеките, никога не е бил завладян от европейски завоеватели, а именно един процъфтяващ, технологично напреднал мегаполис.

 Историята на Aztech Forgotten Gods се развива във футуристичен град с типична ацтекска архитектура (макар и по-модерна), където главната героиня се изправя срещу така наречените „Забравени богове“.  Те са неволно събудени с идеята да всяват хаос. За щастие Ахтли придобива мощен каменен артефакт, който се слива върху ръката й, създавайки магическа ръкавица, която ще направи хора като Рон Пърлман зелени от завист.

 Историята е интересна, но диалогът не е озвучен и често е придружен от повтарящи се анимации. Въпреки това обаче харесах играта много. Летенето от единия до другия край на града се усещаше невероятно след като свикнах с динамиката. Изстрелването на Ахтли във въздуха, реенето наоколо и използването на увеличаващите скоростта рингове се усещаше страхотно и много естествено. Задължително е да прекарвате по-голямата част от времето си във въздуха, което изисква от вас да внимавате кога и къде ще кацнете, особено когато се опитвате да свалите агресивен каменен гигант. Малко игри са направени така, че летенето да се чувства толкова интуитивно и тази система отличава Aztech Forgotten Gods от другите екшън-приключенски игри, които се провеждат предимно на твърда земя.

За съжаление, битките в играта не са особено забавни, колкото летенето. В по-голямата си част борбата както с по-малките врагове, така и с огромните каменни богове е отегчаващо упражнение, включващо разбиване на копчета. Ахтли има няколко различни начини за бой, но в повечето случаи беше много по-ефективно спаменето на базовите атаки, което обезсмисля другите.

Aztech Forgotten Gods има много потенциал, който за съжаление е пропилян. Играта е една огромна бъркотия, с лоши бойни механики и камера, която може да ви накара да полудеете. Положителната страна е, че графиките са приятни за гледане, има добре проектирани врагове и град, който успява да осигури разнообразие. Но въпреки, че може да бъде приятно сингълплейър приключение, Aztech не се откроява сред по-амбициозните високобюджетни игри.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x