Уникален гейм хакатон приветства ентусиасти и гейм професионалисти във Варна през Март

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Първото издание на Sea Game Jam, организирано от родното гейм студио Zariba, кани всички ентусиасти и професионалисти на уникално четиридневно гейминг предизвикателство, което ще започне на 3-ти Март и ще завърши с награждаване на най-интересните и вдъхновяващи игри на 6-ти Март. В рамките на пролетното събитие на морския хакатон, Ви очаква конференция с топ лектори от game dev сектора и конкурс за най-добра българска инди-игра – Sea Game Indie Pitch.

Събитието ще се проведе от 3 Март до 6 Март в Икономически университет – Варна, които са и партньори на гейм хакатона. Sea Game Jam предизвиква участниците да създадат прототип на игра в рамките на 48 часа, по определена тема, която ще бъде обявена в деня на маратона.

Гейм хакатонът си поставя за цел да насърчи креативността, сръчността и работата в екип сред разработчици, ентусиасти и всички, които се интересуват от процеса по създаване на игри. За най-креативните и оригинални екипи са подготвени награди.

“С организирането на Sea Game Jam поставяме началото на една традиция, с която се надяваме да привлечем вниманието, както на българските създатели на игри, така и на международната индустрия. Творчеството, находчивостта и отборният дух са качествата, които ще стимулираме в участниците, а със състезанието за инди студиа ще подкрепим развитието на талантливи български създатели на игри” – коментира Радостин Петров, основател и собственик на Zaribа. – “Вярвам, че Варна има потенциал да се превърне в притегателен център за гейм дивелъпъри от България и цял свят, Sea Game Jam, събитие, което ще бъде два пъти годишно, е стъпка в тази посока.”

В първия ден на хакатона присъстващите ще могат да чуят лекции от професионалисти на теми, свързани със създаването на игри – level design, маркетинг, монетизация и т.н. На 6 Март (неделя) ще се проведе състезанието за инди game студиа – Sea Game Indie pitch. Всички български indie game студиа и независими разработчици (независимо от типа игра, която разработват), са поканени да се включат. Победителите ще получат уникалната възможност да представят играта си пред професионалисти от game индустрията на едно от големите изложения за инди-студиа в региона, част от международната конференция Dev Play 2022 в Румъния. Sea Game Indie pitch и Zariba ще покрият всички разходи на двама човека от екипа – път, настаняване и билети за събитието.

Желаещите да се включат в Sea Game Jam, или да представят своя игра на Indi Game Jam, могат да се запишат на официалната уеб страница на състезанието: seagamejam.com, където ще намерите и пълната им програма.  Организаторите приветстват участията и в двете събития.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x