Започва конкурсът за участие на български ученици в Space Camp Turkey 2022

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
Нашите български ученици ще могат да се включат с есе, посветено на космическата мода, телескопа James Webb, или да си представят, че са корабокрушенци на Луната!

Учениците на възраст от 11 до 15 години от всички български училища вече могат да кандидатстват за участие в конкурса за космическия тренировъчен лагер Space Camp Turkey. За целта те трябва да изпратят есе до 500 думи, или видео есе до 5 минути на български или английски език по една от следните теми: „Телескопът James Webb – нова ера в изследването на дълбокия Космос”, „Един мой ден като корабокрушенец на Луната” или „Космическата „мода” през последните 60 години – тенденции в космическите костюми”.

Крайният срок за изпращане на творбите е 6 февруари 2022 година.

Най-добре представилите се кандидати ще се борят за пълна или частична стипендия за участие в програмата Space Camp Turkey. През лятото на 2022 г. се предвижда в космическия лагер да участват четири групи младежи от цяла България.

„Много български ученици проявяват силен интерес към лагера и постигат отлични резултати като редовно между тях имаме и наградени. Програмата се фокусира главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Резултатите на досегашните участници обаче показват, че програмата постига много повече от това – те развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и се превръщат в истински млади лидери. А най-хубавото е, че всичко това се случва в една динамична и забавна среда.” – посочва Мирослава Димитрова от Центъра за творческо обучение, който е координатор на програмата Space Camp Turkey за България.

В гр. Измир, Турция се намира един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA – Space Camp Turkey. Той е единственият функциониращ учебно-тренировъчен лагер в Европа, Азия и Близкия Изток.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Център за творческо обучение като партньорството продължава вече 13 години. До момента има над 1000 участвали български ученици, над 34 медалисти от състезания в Space Camp Turkey и над 300 раздадени стипендии за участници в програмата.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
krnl
BTroblox extension
PGsharp
Arceus X
Hydrogen exploit
JJSPloit
Hdo Box
Revanced
balena etcher
gacha art
Aurora Store