Звезден рожденик: RPG платформата за онлайн D&D игра Fantasy Grounds Unity днес навършва 1 година и набира все повече играчи от цял свят!

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
Започнала като мегауспешен проект в Кикстартър и още през 2019, днес Fantasy Grounds Unity е най-голямата онлайн RPG платформа в света, както и “дом” на всички познати ролеви системи и продукти!

Днес ролевите фенове по света празнуват един необичаен, но и страхотен празник, тъй като най-голямата онлайн RPG платформа за игра на D&D в мрежата Fantasy Grounds Unity навърши 1 година от своето официално пускане. Стартирала още през 2019 година като независим и инди проект на малката щатска компания SmiteWorks, днес тази онлайн платформа е тоталният лидер на пазара за игране на онлайн ролеви игри и вероятно и само уебсайтът Roll20 може да се нареди до нея като популярност. В същия момент, доста фенове в откровени разговори помежду си, както и в свои видеоподкастове признават, че FGU не просто визуализира ставащото на игралната маса далеч по-добре от вече споменатия уебсайт с неговата собствена платформа, ами и при FGU има далеч по-голямо комюнити (а отскоро и затова заработи FGU Forge именно с цел да насърчи творчеството и създаването на нови продукти за FGU от и за самите фенове), но и каталогът с продукти на най-големите издатели на ролеви игри активно присъства с почти всеки един техен материал и издаван през последните 30 години. В това число, играта Dungeons & Dragons на USA компанията Wizards of the Coast, се наложи най-успешния и марков продукт, застъпен за игра от милиони играчи във Fantasy Grounds Unity по целия свят. Отскоро към него се добави и серията D&D Classic, към която започнаха да излизат класически ролеви модули, симплементи, аксесоари и продукти, които са били популярни в САЩ още през 80-те и 90-те, а днес им се вдъхва съвсем нов живот и съвсем нова публика. Вижте сега трейлъра, а после прочетете и нашето интервю със служител на FGU, което ние публикувахме преди време:

В това видео ще видите повечето фийчъри в програмата, но откакто е пусната, в нея има добавени още един куп други, а междувременно вече са налични цели кампании!

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
krnl
BTroblox extension
PGsharp
Arceus X
Hydrogen exploit
JJSPloit
Hdo Box
Revanced
balena etcher
gacha art
Aurora Store