Слушалки SteelSeries Arctis 1

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

От SteelSeries казват, че слушалките Arctis 1 са пригодени за всички съвременни гейминг платформи, като PC, PlayStation, Xbox и Switch. На практика това означава, че са със стандартен 3.5 мм жак на края на кабела. Реално единствената разлика между PC и другите платформи е, че за компютър най-вероятно ще ви трябва сплитер за слушалки/микрофон, какъвто удобно е включен в комплекта. Кабелът е с гумирано покритие, което е малко по-неудобно от текстилното, но не се закача лесно за повърхностите.

Едно уточнение за дължината на кабела – в техническите характеристики на слушалките ще прочетете, че той е с дължина от три метра, но това не е съвсем точно. Самият кабел, който излиза от слушалките, е около 130 см., а сплитерът, за който споменахме по-горе, е дълъг 150 см. Тези дължини са екстра както за PC, където ни трябва по-дълъг кабел, така и за мобилно устройство или конзола, където е по-удобно да е по-къс (включва се в контролера така или иначе).

В дизайна на Arctis 1 няма нищо необичайно. Слушалките са с изчистен външен вид, нищо по тях не свети, мига или прожектира образи. Качеството на изработка е добро, макар че това не е съвсем очевидно на пръв поглед – когато ги вземете в ръка, Arctis 1 може да се усещат леко паянтови. За щастие, това реално не е така – рамката им дори е подсилена със стомана (колко on-brand за SteelSeries).

Един интересен детайл от дизайна е, че слушалките не се прибират навътре, както при някои други модели, а се завъртат странично, така че цялата джаджа да стане по-”плоска”. Това е интересен алтернативен вариант за съхранение при пренасяне, защото можете да ги сложите до лаптоп в чанта например и действително ще са по-компактни. За целите на пренасянето можете също да откачите микрофона, но можете да го махнете и по други причини, например ако решите да използвате слушалките не за гейминг, а за слушане на музика или подкасти навън, например.

Говорейки за микрофона, той е bidirectional и шумоизолиращ, така че да се чувате добре с всички – от SteelSeries твърдят, че микрофонът е “Discord сертифициран”, каквото и да значи това. Самите слушалки не са шумоизолиращи. 

Можете да управлявате устройството чрез копчета в задната част на лявата слушалка. Всъщност те са само две – копче за усилване/намаляване на звука и второ за включване и изключване на микрофона. Не видяхме да има някакъв специализиран софтуер на SteelSeries, който да добавя допълнителни функционалности.

Техническите характеристики на слушалките са:

Frequency Response20–20000 Hz
Sensitivity100 db
Impedance32 Ohm
Total Harmonic Distortion< 3%
Microphone Frequency Response100Hz–10000Hz
Microphone Sensitivity-38 db

Като цяло, SteelSeries Arctis 1 са добър бюджетен модел геймърски слушалки – естествено, всеки разбира понятието “бюджетни” по различен начин, но да кажем, че тези са в долния диапазон на чисто геймърските модели. Ако ви трябва изчистен модел без допълнителни екстри, Arctis 1 са добър избор.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x