Table of Tales: The Crooked Crown

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
Красивото и изящно с детайли лого на играта, където “птицата” също присъства…

И така, добре дошли на тавана на Вашето славно имение, където и някъде и измежду вехториите от отдавна отминалите времена, Вашата леля Ви е завещала уникален подарък! Нещо повече, именно Вашата леля Ви е оставила и КЛЮЧА към този подарък, с който ще отключите невероятната “маса за истории” (“Table of Tales”, точно така се казва и самата игра!), а след това Ви очакват още и безброй изненади. И нека с Вас, и всички ние надникнем надълбоко в подаръка на твоята и също отдавна починала роднина и да разберем всички тайната на тази най-нова игра, която наскоро излезе в Steam!

Тук показваме официалния трейлър на играта, който предлагаме да гледате още сега!

Table of Tales: The Crooked Crown е сингъл-плеър игра и най-новият продукт, към който е отдадено много внимание и любов от страна на неговите създатели: австралийското студио за компютърни игри Tin Man Games, но тук също в колаборация с друг девлопър, който е Zero One Studio. И сега внимание! Тази игра НЕ Е просто поредната супер геймка на Tin Man Games и от ония, за които вече знаем и сме писали на страниците на PC Mania. Техният и супер успешен проект за книги-игри в серията Битки Безброй, познат още и като Fighting Fantasy Classics, ще бъде и остане номер едно в книгите-игри. Тук обаче вече си имаме работа с “история” от малко по-друг тип, а именно изцяло нова и 3D бордова игра, която не просто позволява, а си служи с Виртуална реалност, или поне поддържа VR Supported. Това нас в PC Mania, като официални тестъри на продукта, ни изненада доста, още повече, че начално се уплашихме, че нямахме нито очила, нито нищо друго, за да изиграем една подобна игра. Но спокойно, създателите вече са помислили за това и VR Supported се долавя автоматично на машината ти и поне при нас, нямаше нужда да ползваме очила – цялата игра ни се разкри и в Steam по обичайния затова начин, и на нашия си регулярен и най-обикновен геймърски десктоп!

“Писмото”, което получавате от “леля си” и което играчът изчита още в самото начало!
Точно тази птица ще бъде Вашият “Разказвач” в играта и чуйте внимателно речта й!

Историята: Както казахме в началото, става дума за “подарък от твоята леля”, от която играчът или героят в играта получава първо писмо, а после и ключа към него. В този момент, и в самото начало, ние виждаме, на интригуваща cut сцена, как “масата за истории” се отключва и от там изскача една магическа и говореща птица. Самата птица сякаш изглеждаше не точно магическа, а като изработена от часовникар, но идеята, че именно тази птица е Вашият Dungeon Master и Разказвач в историята от “масата за истории”. Самата идея на тази маса е, и особено при пълен VR режим, цялата маса и ковчежето, което отключвате в началото на играта, да се реди и “пренарежда” винаги и до което място в историята достигате. Например, първо от масичката изскачат вълни на океан и всичко наоколо става във вода! Колко яко! А после, птицата обяснява, че с “океана” само се започва и ние ще си имаме работа, все пак, и с нашите герои, екип наемници, които плават и пътешестват… на кораб! След запознаването с главните герои и екипажа, в играта следва и първата битка, когато, и според нас в PC Mania, корабът беше нападнат от пирати и капитанът им нареди да се сбият с героите… Но всичко това беше само началото, защото после “масата” и “птицата” не спират да разказват истории и всичко се пренарежда отново и отново във всякакви чудни и вълнуващи фентъзи локации, някои от които ще се опитаме да изброим и в нашата галерия, вижте ги и им се насладете още сега…

Дизайнът и графика: Общо-взето, Table of Tales: The Crooked Crown е наслада за очите, както и да го погледнем. Само може да предполагаме на какъв енджин е писана играта, но всъщност всичко в нея е наистина и замислено в изглед 3D. И реално, първото впечатление от графиката е именно препратка към бордовите игри, но с усет и изява и внимание към всеки един детайл, към който решим да посегнем или ще видим. Но това можеше и да се очаква именно от майстори като Tin Man Games, защото те подходиха по доста подобен начин и в първата си 3D игра в The Warlock of Firetop Mountain, където за първи път австралийците вкараха идеята, че цялото поле може да бъде под формата на бордова игра, а всички елементи в него да се застъпват и напасват в момента към самото обхождане от героя. И така, тук е почти по същия начин, но “масата” си е “маса” през цялото време, просто се реди като “кубче на рубик”, а новите локации се появяват и изчезват! Не можете да си представите колко е вълнуващо и очакваме да го видите сами в някое от видеата, които тук в статията ние също вече сме указали и анонсирали.

Музика/ Ефекти: Музикалния съпровод не ни направи особено или смайващо впечатление, но специално музиката си звучеше адекватно и надъхващо през цялото време, така че едва ли ще е нещо не на място. Обръщаме обаче внимание, че героите в играта са озвучени и през цялото време, особено ни направи впечатление воис-актъра на “птицата”. Имахме чувството, че това пиле не спря да говори през повечето време и се почувствахме буквално и там на тавана в имението на леля ни и пред масата за истории. Всички звукови ефекти си бяха също там, при всяко цъкане с мишката, при всяка отворена или затворена нова карта, при всяка смяна или преместване с героите. Изобщо, като начин да се почувствате там, ще ви бъде предоставено най-пълно потапяне и вярваме, че ще го оцените!

Тук можете да се насладите на самия геймплей в играта и да се вгледате в детайлите

Герои/ Битки/ Картички: Играта си е баш ролева геймка като идея, и нас нас, особено след всички тези гости и наши DMs, няма как да не оценим замисъла й. Макар че, и вероятно, самият DM в играта е да именно “птицата”, то още в самото начало и на кораба в океана, Вие ще получите достъп до всички налични герои в момента, както ще можете да разцъквате и проучвате и противниците-пирати, всеки един от тях със свои собствени картички. Относно самите битки, те стават хем походово, като в Heroes, така и в активна игра с картичките с умения и могъщество на самите герои и чудовища. Да, може би, играта не е поредният клон на Hearthstone, но пък – и защо не – ще си имате картички за почти всичко в играта, така както и да се биете или местите, така и да се лекувате, или казвате магии. И общо-взето, именно самото разиграване на “картичките” е ключово, защото и при всеки ход играта ще очаква точно коя картичка използвате и няма да Ви даде да продължите напред, преди да сте указали своя ход, т.е. играта си е точно походова. Така или иначе, всичко е изпълнено страхотно и екшънът тече през цялото време!

Сложност/ Вариации: Още в самото начало и към най-първите опции в менюто, играта Ви пита каква точно “Нова игра” очаквате? Дали това да бъде “Нова игра с фокус самата история”, или пък “Нова игра, така както създателите са планирали да се играе” и където всички по-сложни опции при битки или стратегически похвати на играча ще могат да бъдат включени и/или указани. Общо-взето, специално ние от PC Mania, пробвахме И ДВЕТЕ ОПЦИИ, но не намерихме особена разлика нито в изгледа, нито при бутоните, нито към самата история, но създателите твърдят изрично, че става дума за две и различни като игра опции, така че нека да бъде, както те самите ни казват и ние напълно им вярваме!

Където и да “отидете в играта” – “птицата” ще бъде навсякъде с Вас и ще Ви помага!
Гробищата, саркофазите и олтарите в никакъв случай НЕ са пощадени от създателите

Оценка/ Рейтинг в Steam: Table of Tales: The Crooked Crown излезе съвсем наскоро и официално в Steam (на 15 септември т.г.) и вече успя да пробие до рейтинг “позитивен”, като за тази цел тя също успя да се сдобие с повече от 20 и то доста добри ревюта! Тук при нас и в PC Mania, вярваме, тя също си спечели още едно такова добро и позитивно ревю. Малко или много обаче, силата и слабостта на играта се крият именно, че избира “RPG” и “бордови игри” като своя пръв таргет към феновете и, някак си, всичко в нея ни идва и малко “кукленско”, и “детско”. Да, доста приятна игра е за всички възрасти и в нея няма да срещнете нито насилие, нито кръв, а една добре разказана и също така “показана” история. А и ние при нас не сме очаквали по-малко от мастърите и магьосниците в Tin Man Games!

Благодарим на Tin Man Games, че ни позволиха, и при това чак от далечна Австралия, да бъдем първите техни медийни тестъри и партньори за България, а и и вярваме, че новата им игра ще се открои и заиграе най-активно и у нас! Разгледайте внимателно арта, който сме указали, а сега вижте още един завладяващ трейлър в играта:

Тук указваме и един малко по-стар тийзър на играта, но още тогава се вижда как всъщност е замислено да се случи всичко! Създателите са сътворили ценно бижу!

За да продължим Легендата PC Mania имаме нужда от Вашата помощ – подкрепете ни в Patreon! Абонирайте се за нашия канал в Youtube, последвайте ни в facebooktwitter и instagram, вашата подкрепа е важна за нас и ни дава сили да продължим.
С уважение: Задругата за PC Mania

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
krnl
BTroblox extension
PGsharp
Arceus X
Hydrogen exploit
JJSPloit
Hdo Box
Revanced
balena etcher
gacha art
Aurora Store