LG затваря бизнеса си с мобилни телефони в световен мащаб

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Неприятна новина за феновете на мобилни телефони с марката LG. Южнокорейският гигант реши да спре производството и продажбата на мобилни телефони в световен мащаб. По този начин компанията ще се фокусира върху други важни за нея производства: на компоненти за електрически превозни средства, устройства за “умни”  домове, роботика, изкуствени интелекти и бизнес решения.

LG ще предостави сервизна поддръжка и актуализации на софтуера за клиентите на съществуващи мобилни продукти за период от време, който ще варира в зависимост от региона. LG ще работи съвместно с доставчици и бизнес партньори по време на закриването на бизнеса с мобилни телефони. Относно работниците и заетостта им в тази сфера ще се вземат решения на местно ниво. В своето развитие компанията ще продължава да развива и използва своя мобилен опит за да подпомогне развитието на 6G, за да помогне за по-нататъшно укрепване на конкурентоспособността в други бизнес области.

Основните технологии, разработени през двете десетилетия на мобилните бизнес операции на LG, също ще бъдат запазени и приложени към съществуващи и бъдещи продукти. Очаква се прекратяването на бизнеса с мобилни телефони да приключи до 31 юли, въпреки че някои модели все още могат да бъдат налични и след това. Аз лично съм шокиран, тъй като един от любимите ми мобилни телефони е точно на тази марка – LG Nexus 5X. Ще ми липсва финеса и чувството за перфектност в детайла, които бяха характерни за мобилните устройства на компанията.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x