EA забавя Need For Speed заради Battlefield 6

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

EA имат богат асортимент от дъщерни студия, работещи върху най-различни проекти, а когато ножът опре до кокал, те обичат да правят рокади, замразявайки проекти и пренасочвайки екипи от разработчици от едно студио в помощ на друго.

Затова новината, че разработката на следващото Need For Speed заглавие се забавя за сметка на Battlefield 6 никак не ни учудва.

Тази новина идва от прес централата на американския гейм гигант, а детайлите сочат, че голяма част от екипа на Criterion Games, познати на геймърите със своите рейсинг игри, ще помага на Dice в разработката на следващата Battlefield игра, а именно Battlefield 6.

Този случай не е прецедент, тъй като в последните години създателите на Burnout поредицата честичко играят ролята на помощно колело в разработката на шутър поредиците на EA Dice – Battlefiled и Star Wars Battlefront, навярно занимавайки се с физиката и управлението на превозните средства в гореспоменатите игри.

От EA споделят, че работата по Batllefield 6 се развива добре. Екипът работи усърдно и въпреки, че повечето служители работят от вкъщи, умората е главния проблем сред редиците на EA Dice. Поради тази причина, се е наложило Criterion Games да се притекат на помощ на шведите и със свежи сили да помогнат за финализирането на проекта.

А богатата история на сътрудничество между EA Dice и Criterion Games е направило взимането на това решение още по-лесно.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x