Calico | Игри без насилие

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Готови ли сте за cuteness overdose? Не?! Ами подгответе си инжекция инсулин и да започваме. Не случайно в главното меню буквално валят котки и кучета.

Защото имаме да ръководим магическо кафе с котки!

“It’s so fluffy I’m gonna dieeee!”

Представете си, че животът е прекрасен! Току що сте си дошли от големия град. Леля ви е завещала да се грижите за нейното малко кафене и ви позволява да го натъпчете с животинки, на които клиентите да се радват, докато се наслаждават на еспресото си.

Само дето покрай него е пълно с магьосници, дърветата са направени от захарен памук и навсякъде е пълно с опитомени пухкави създания.

Много Магия събрана на куп

За по-необразованите, като мен, Calico е името на порода котки, имащи тези три основни цвята – бяло, черно и светло кафеникаво.
Аз съм Пипи и идвам за надбягването с коне.
Ааа!!! Щели сме да ги яздим ли?

Calico е много сладка игрица, събрала в себе си в най-чист вид феерия от детски мечти на куп. Като това да си играете с животинки, да ги гушкате, разнасяте, носите на главата и дори яздите, когато намерите начин да ги уголемите до размерите на малък кон.

Wiggle, wiggle, wiggle

Дори има специална опция, чрез която докато държите котка, можете да я разклатите сякаш е желе. Което, знам, не задължително би се харесало на домашния ви любимец, но е сладко и смешно едновременно.

Любимият ми “инсепшън” е, че можете да се превърнете в котка, докато носите котка и яздите котка. Така де, в коя друга реалност сте виждали котки матрьошки?

По-късно – включително като истинска вещица, можете да си купите и собствена метла, с която да пърпорите напред-назад.

И понеже не искаме да пускаме твърде много спойлери, само ще намигнем, че това не са единствените начини за придвижване. Но всеки от тях изисква своето време, докато бъде отключен.

Геймплей

Така започва моят ден.

Играта си има своя история, няколко различни зони, разнородни персонажи, с които да комуникирате, и много, много животни. Зоните се отварят последователно, след като приключите с даден куест.

Задачките, които ви се дават, са лесни и са от типа иди там, говори с някой, за да разрешите проблема на някой друг.
Цялостната идея на играта е по-скоро да забавлява и това е най-ценното ѝ качество.

На СПА при капибарите

Помните ли времето когато сте били деца и сте си измисляли сами игри, без много да мислите за правилата – просто правите това, което ви харесва. Ето така се чувства тази игра.

Контролите са лесни, макар че може на моменти да почувствате част от тях леко бъгнати, ако множество животинки се навъртат близо около вас. Но не е болка за умиране – просто хващате едно коте, занасяте го на друго място и се връщате да вземете това, което всъщност искахте.

В играта са заложени разнообразни приятни хрумки. Споменахме вече начините за придвижване. Самото ви кафене е игрална площадка за базови Sims елементи като това как да наредите столчетата и масите. Има отделна мини игра за готвенето на това, което кафенето ще предлага.

Колбата горе на хълма е дом на магьосница полу-котка.
Нейният домашен любимец е гарван.

Бидейки място изпълнено с магия, можете да си купувате всевъзможни отвари от местната баш магьосница (която докато е била още пишман магьосница, не е успяла да се самопревърне до край на котка и сега е нещо средно между двете). От нея можете да си купите метлата, отвари за козметични промени, за телепортация при кафенето и за няколко откровени чийта като това да променяте времето и часа.

Гейм дизайнът

В града на котките всички денсят

е много свеж и приятен за окото. Картата е сравнително малка, но за начините на придвижване си отнема време да се обиколи. Споменахме, че всяка от местностите си има специфики. Централната е тази с дърветата – захарни памуци, но има още и планинска част (където се крият капибарите!) както и чисто градска част с улички и блокчета, и Виенско колело.

После има и една равна част – тя се вижда от рано, но достъпът до нея първоначално е блокиран. И за финал има местност обляна с магия – разноцветни гъби растат вместо дървета. Тази местност първоначално е запушена от едно гигантско коте, което иска да си играе, но се е заклещило в пътя.

За финал

ще започна да се повтарям, но това е свежа игрица, идеална за отмора и забавление от неподправен детски вид! Една от онези игри, които биха били приятни и на малки, и на големи. Така че ако ви е харесала, можете да я намерите на обичайните места и да подкрепите инди студиото Peachy Keen Games съставено точно от двама души.

Геймплей и интервю с единия от които можете да видите в клипа отдолу:

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x