Steam China ще дебютира следващата седмица

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Steam China или ексклузивната само за Китай версия на онлайн магазина за видеоигри на Valve, ще навлезе официално в своята бета версия на 9-ти февруари.

Обикновената версия на Steam, която всички познаваме и обичаме, е напълно функционална в родината на Джеки Чан, с изключение на социалните функции на платформата поради причини, които само китайското комунистическо правителство знае и не желае да назове. Въпреки това, в последните няколко години Valve работят в тясно сътрудничество с китайския гейм издател Perfect World, за да създадат версия на популярната си платформа, която да предлага само одобрени от правителството на Китай заглавия.

Чудите се какъв е смисъла от съществуването на Steam China след като обикновената версия на онлайн магазина е почти изцяло функционална?

Причината е, че за годините от своето съществуване в Китай, Steam представляваше вратичка в строгия китайски закон и с лекота финтираше рестрикциите, от които страдаха повечето домашни (китайски) гейм платформи като WePlay на Tencent. Магазинът на Valve си извоюва статуса на райско кътче за китайските PC геймъри, давайки им свободен достъп до всички забранени от правителството игри.

Всяко хубаво нещо си има своя край и по всичко изглежда, че Steam China ще бъде едно ново, контролирано и сиво начало.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
krnl
BTroblox extension
PGsharp
Arceus X
Hydrogen exploit
JJSPloit
Hdo Box
Revanced
balena etcher
gacha art
Aurora Store