Plovdiv Game Jam 2021 приключи, вижте кои са победителите!

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Oсмото поредно онлайн издание на Plovdiv Game Jam официално приключи. В гейм маратона взеха участие 15 отбора и общо 55 участници, които в рамките на пет дена се забавляваха и създаваха игри.

Темата, по която участниците твориха, беше “Lost & Found” (“Изгубен и намерен”). Отборите очаквано се представиха на ниво и създадоха най-различни и интересни интерпретации, някои от които: център за изгубени и намерени вещи; одисея за откриване на Атлантида; мистериозно приключение в търсенето на свитък, разкриващ нечувани сили и рали, в което участниците изграждат своя път към вкъщи

А ето и победителите:

Фаворит на публиката в категория дигитална игра стана вълнуващото заглавие  “The Hopeful Penguin”, дело на екип “Club Penguin”.

Играта разказва историята на пингвин, който губи своето яйце и се впуска в търсенето му, а завършекът е не само трогателен, но и поучителен. Мирослав Иванов, Мартин Назъков, Атанас Атанасов, Даниел Башев и Кристиан Йотов са създателите, стоящи зад тази разработка.

В категория настолни игри безапелационно спечели отбор “Лава”. Те създадоха изключително прецизно разработеното приключение “MAGMADON”, което изпраща играчите на опасна мисия, в търсене на сърцето на вулкана “Магмадон”, чийто гняв застрашава съществуването на света. Авторите на това впечатляващо настолно заглавие са: Екатерина Фърчева, Елена Фърчева и Савас Лука.

Всеки един от печелившите отбори получава безжични слушалки, любезно предоставени от PIC.bg, както и 30% стипендия от ARC Academy за техния онлайн курс Game Dev Fundamentals Online. Двата отбора са възнаградени с по една уникална ръчно изработена статуетка.

Записи на всички лекции, представянето на игрите и обявяването на победителите можете да видите на официалния сайт на Plovdiv Game Jam, в Twitch и в страницата и Youtube канала на “Забелязано в Пловдив”.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x