Razer представиха “най-умната предпазна маска” с RGB светлинки

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Tech | 1 Comment | 14 ян. 2021

Още в началото на Covid-19 пандемията, от компанията за луксозна гейм периферия Razer, преструктурираха някои от своите производствени мощи, за да подпомогнат борещите се на първа линия с вируса медици и медицински работници, снабдявайки ги с безплатни предпазни маски.

В хода на корона кризата, Razer дариха напълно безвъзмездно повече от 1 милион предпазни маски на болници и доброволчески хуманитарни организации.

От компанията са ни показвали не веднъж, че притежават добър пазарен нюх и следят зорко последните технологични тенденции. По този повод по време на CES 2021, Razer показаха най-модерната и “най-умната” предпазна маска в света.

Футуристичната (бихме добавили и елегантна) предпазна маска носи името Project Hazel. Тя има изчистен и олекотен дизайн и е събрала в себе си някои наистина любопитни дизайнерски решения. Едно от тях е вграденият в маската усилвател на реч, който ще направи гласа ви по-лесно разбираем за хората около вас докато носите маската. Друго нещо, което буди интерес е специалната кутия за съхранение на маската, която освен, че ще я зарежда когато не я ползвате, също така и ще я дезинфекцира посредством UV лъчи.

Чудите се защо една предпазна маска има нужда от зареждане?

Освен, че Project Hazel има вграден усилвател на реч, тя е снабдена и с два разглобяеми вентилатора, които подпомагат циркулацията на въздух вътре в маската. Тяхната функция е особено важна за удобното използване на маската, тъй като Project Hazel притежава FFTP2 филтър, който блокира около 95% от микрочастиците във въздуха и прави свободното дишане изключително трудна и неприятна задача.

Освен това, Razer и този път не изневеряват на себе си и са вградили в дизайна на Project Hazel RGB светлинки за цвят.

Project Hazel все още няма официално обявена цена и премиерна дата, но от компанията ни уверяват, че можем да я очакваме в най-скоро време.

Прочетете още нещо

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] като от Razer представиха защитната маска Project Hazel и разплащателната “Visa” карта, от компанията […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x