PC Mania Renewal Project

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Скъпи читатели и приятели на PC Mania,

През тази странна и трудна за мнозина 2020 година, любимата на всички нас медия навърши 22г. Това е една достолепна възраст за онлайн медия, особено по нашите ширини. Затова, ако ни позволите ще станем леко сантиментални.

През всички тези години PC Mania премина през не малко неща. Добрите и лошите моменти се редуваха.

Започнала като хартиено списание в края на старото хилядолетие, за кратко време, PC Mania се установи като най-голямата гейминг медия в България. Книжният период трая малко над 10 години, като през това време медията успя не само да достигне тираж от над 10 000 копия месечно, но и успя да изгради едно от най-големите и верни къмюнитита на родна почва.

Следващите няколко години на дигитализация бяха трудни.

PC Mania премина през множество метаморфози, но приспособяването ѝ към новия дигитален свят, все така не се получаваше. Концепцията на медията беше променена, ядрото на хартиеното издание лека полека се разпиля. „Свежата кръв“ от автори, успя да задържи сърцето на PC Mania живо и туптящо, но представянето бе на приливи и отливи.

Единствената константа през всичкото това време бяхте вие – читателите на PC Mania, нашата живителна сила. Вие, които ни следвахте и напътствахте през всичкото това време. Разбира се, много от вас престанаха да четат PC Mania, насочиха интересите си към западни медии и други сайтове…

Нека миналото си остане там, някъде назад.

Не ни разбирайте погрешно! Не искаме да забравяме историята и да я заметем под изтривалката. Това което искаме е да устремим погледите си там, където има смисъл и значение – в бъдещето.

За тази цел, ще имаме нужда от вас, отново.

Вярваме, че духът на PC Mania живее в сърцето на всяко момче или момиче, разгръщало някога, накъде магическите страници на списанието. Вярваме, че любовта ви към медията е все още жива, заедно със спомените и носталгията от едно по-хубаво време.

Затова нека заедно с вас да напишем първата страница от новата история на легендата PC Mania!

Искаме да знаете, че всякаква помощ под каквато и да е била форма, ще ни бъде безкрайно полезна. Също така трябва да ви предупредим, че към момента единственото нещо, което можем да направим за вас е да ви се отблагодарим от сърце, но не и да заплатим материално за помощта ви. Не разполагаме с кой знае какви средства и всичко налично ще бъде вложено в задвижване на медията. А когато проектът стане печеливш – е, дотогава има много работа. 🙂

Как можете да ни помогнете:

• съвети и идеи за развитие на медията винаги са добре дошли;

• ако имате усет за думите, ще се радваме да ни изпращате авторски текстове и дори да станете постоянен автор в PC Mania;

• ако имате опит с видео обработка и графичен дизайн и търсите поле за изява, също ще ни бъдете от полза;

• PC Mania се нуждае от нов глас, който да озвучава видеоматериалите ни;

• ако имате възможност и желание да ни подпомагате финансово, в най-скоро време ще ви съобщим как може да го направите;

Въобще, ако се интересувате от гейминг и искате да се развивате в тази насока, ще се радваме да се свържете с нас.

За контакти:

Имейл: pisma@pcmania.bg
В страницата ни във Facebook: https://www.facebook.com/pcmania.bg
или където и както намерите за добре.

Е, изплюхме камъчето. Всичко зависи от вас.
Хайде да се захващаме на работа! Какво друго ни остава ?

Завинаги ваша, PC Mania!
Играйте си играта, човечета!

 

Автор: PC Mania

Прочетете още нещо