PowerA контролери за Nintendo Switch

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 21 авг. 2020

По традиция преносимите конзоли вървят с цяла плеяда аксесоари, а това е особено вярно за Nintendo Switch, където днес може да се сдобиете с всичко от допълнителни батерии до елегантни покривала за докинг станцията. Една област, където обаче качествените предложения всъщност не са толкова много, са контролерите. Ако по някаква причина леко причудливият геймпад на конзолата, състоящ се от двата Joy-con пада, не ви харесва, нямате кой знае какъв избор. Официалният Pro Controller на Nintendo е безумно скъп, а алтернативите не са много. Затова когато известната със своята геймърска периферия компания PowerA извади на пазара не един, а цели два геймпада, феновете на Switch определено проявиха интерес.

Както подобава на компания, която добре познава пазара, PowerA предлага две версии на своя контролер. Най-напред, стандартният Wired Controller е решение, което залага на икономичност и практичност, без това непременно да означава компромис в качеството.

Първото нещо, което ще ви направи впечатление, е разкошният тематичен дизайн на контролерите. Те се предлагат в разцветки, посветени на любими герои и поредици на Nintendo, и ако не можете да изберете само един вид, напълно ви разбираме. От стилния дизайн в черно, бяло и златисто на The Legend of Zelda през агресивното червено-черно на Bowser до 8-битовото обяснение в любов на Mario, падовете изглеждат невероятно готино.

Като функционалност, тук получавате почти всичко, което сте свикнали да очаквате от всеки контролер: пълен набор от бутони, здрава изработка и доста дълъг кабел. На геймпада липсва опция за сканиране на Amibo фигурки, която няма да забележите. За да бъде сведена цената до доста прилична сума, контролерът не ползва моушън контрол и вибрация. Да, това може да бъде по-сериозен компромис, но повярвайте ни – когато вземете в ръце пада, ще останете приятно очаровани от солидната му конструкция и големите стикове и бутони, които правят играта далеч по-удобна.

Хващайки PowerA Enhanced Wireless Controller, не може да не забележите колко лек е той. Той не изглежда евтин, тъй като пластмасите са гладки и плътни, но в сравнение с Pro Controller е доста по-лек и приятен. Дръжките се вписват добре в дланите. Всичко реагира веднага на досег, от бутоните до контролните стикове, и е достатъчно лек, за да се държи в продължение на часове без да се чувствате изморени от него. Аналоговите стикове заслужават похвала. Те са много по-гладки от тези на Pro Controller, който избира повече съпротива, а това може да означава, че ще можете да движите героя си по-бързо в играта.

Тъй като падът е само с Bluetooth, трябва да го сдвоите с вашия Switch. Ще трябва да влезете в настройките на контролера и да въведете „Change Grip Order“, за да започнете процеса. След като задържите бутона за синхронизиране на контролера за една до две секунди, той трябва да се регистрира на вашата конзола. След сдвояване, вашата система винаги ще помни контролера.

Има няколко функции от официалния Pro Controller, които липсват в устройството на PowerA. Първо, няма жична опция за пада. Той ползва две АА батерии, които траят около 30 часа. Също така няма вибрация и няма NFC поддръжка. Честно казано, лесно може да преживеете без всички тези неща, тъй като контролерът включва по-важното моушън контрол управление. Пробвайки го с няколко съвместими игри, управлението с пада на PowerA перфектно се сравнява със стандартния Pro Controller. Мошуън управлението на Enhanced Wireless Controller работи добре и е много прецизно. Контролерът улавя дори и най-малките движения, които би трябвало да дадат на хардкор геймърите в Splatoon 2 и Fortnite играчите финеса, който желаят.

Разположени удобно на “дъното” на геймпада на PowerA са левия и десния програмируеми бутони Advanced Gaming Buttons (AGB), които стоят точно под средните пръсти и могат да бъдат програмирани да заменят повечето бутони на контролера. Програмирането на всеки бутон е лесно. Просто задръжте бутона в задната част на контролера, докато светне индикатора, изберете желания бутон, който искате да дублиране, след това натиснете програмируемия бутон на гърба. Контролерът помни програмирането си, след като е изключен, но можете да ги препрограмирате толкова често, колкото искате.

Що се отнася до естетиката, контролерите на PowerA изглеждат доста добри като цяло. Стандартните контролери със Super Mario Bros. лесно могат да станат вашите фаворити, с чистите си дизайни и букви на лицевите бутони, които са лесни за виждане. Черните и белите контролери също имат лесни за виждан бутони, но техните D-pad са направени от блестящи лъскави пластмаси. След това имаме тематичен контролер Zelda, който от естетическа гледна точка е по-скоро за ценители. Лицевите бутони са трудни за разпознаване, неговият D-pad със златни посоки е бляскав, а лицевата част на контролера не прилича много на Линк, а на военен камуфлаж.

Лесно е да се отхвърлят контролерите на трети страни като по-малки имитации на официални устройства. Но контролерите на Nintendo понякога нямат уникалността, която ще откриете от други падове. Ако сте на пазара за по-хардкор контролер за вашия Switch и по-специално не ви пука за вибрацията, то PowerA Enhanced Wireless Controller заслужава внимание. И той идва в някои фантастични цветови схеми, което не може да се каже за пасивната смесица от материали, цветове и текстури на официалния контролер на Nintendo.

 

Автор: PC Mania

Прочетете още нещо