11 от най-очакваните игри за 2020 г.

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Новата година започна преди повече от месец, но сякаш любимата ни индустрия все още не се е събудила напълно от летаргията, налегнала я по празниците. Вече видяхме някои от силно чаканите от нас заглавия, но потопът от игри тепърва започва.

Поради тази причина от PC Mania решихме да ви представим един списък с най-очакваните от нас заглавия за 2020 г. Той съдържа не традиционните 10, а цели 11 игри, тъй като сме щедри към читателите си и винаги държим да получавате повече и по-добро съдържание. Списъкът е изцяло субективен и не обхваща всички интересни игри, които предстоят да излязат, а само тези, които лично ние нямаме търпение да играем. Освен това в него няма да бъдат включени игри, които са излезли до момента през годината.

Списъкът с игрите ще ви представим според датата на излизане.

Nioh 2 – Когато Nioh се появи на пазара в началото на 2017, много хора побързаха да я заклеймят като нагло копие на Dark Souls. Въпреки това, разработчиците от легендарното гейм студио Team Ninja, дало на света поредици като Dead or Alive и Ninja Gaiden, макар и силно вдъхновени от творението на From Software, успяха да поставят своя почерк върху изпитаната формула и да придадат на играта собствено излъчване. С Nioh 2, нинджите ни обещават да разграничат геймплея максимално от този в Dark Souls. На наше разположение ще бъдат повече оръжия и повече умения. Тъй като събитията ще се развиват преди първата игра, няма да влезем отново в ботушите на ирландеца Уилям, а ще имаме възможност да създадем собствен герой. Nioh 2 излиза на 13 март за PS4. Няма обявена дата за PC, но правейки паралели с първата игра, би следвало порта да се появи по-късно през годината.

Doom Eternal – „Кой не е чувал за Doom Eternal, кой не чака за него”. Малко повече от 1 месец ни дели от премиерата на най-очакваната игра за всеки върл фен на виртуалния екзорсизъм. Първоначално насрочена за ноември 2019, id Software си поиграха с търпението ни, отлагайки я за 20 март, с идеята да я полират още малко. Трудно можем да им се сърдим, щом е за доброто на играта и особено след поредицата от надъхващи трейлъри и геймплейни видеа, които ни хвърлиха в див екстаз в последно време. Doom 2016 постави солидни основи и вдигна летвата високо, а амбицията на Eternal да бъде по-добър, по-бърз и по-брутален от своя предшественик може само да ни разплаче… от умиление, разбира се.

Half-Life: Alyx – Това не е сън. Разбрали сте правилно. Valve най-накрая успяха да изплуват изпод купчините пари, които Steam им донесе и да ни покажат нещо ново от “халфа”. Няма пълно щастие, тъй като Гейб Нюъл май все още не се е научил да брои до 3, Гордън Фриймън се е пенсионирал преди години, а пък за капак на всичко ще можем да играем играта само ако имаме достъп до очила за виртуална реалност. Разбира се, тези неща не могат да ни попречат да се зарадваме, тъй като показано от трейлърите изглежда меко казано интересно. Valve наистина се опитват да развият VR технологията и ще е интересно да видим каква история ще ни разкажат след толкова дълги години мълчание. Half-Life: Alyx излиза на 23 март.

Resident Evil 3 Remake – Римейкът на Resident Evil 2 беше едно от най-добрите заглавия за миналата година. Освежената графика и осъвременения гейплей вдъхнаха на играта нов живот. На 3 април тази година ни очаква римейкът на следващата част от знаменитата поредица, който има за цел да ни накара да напълним гащите пред ъпдейтнатата и по-умна, следователно по-гадна версия, на ужасяващия Немезис. Предстои да видим за пръв път и Ракуун сити, в неговата цялост, облечен в нова графика. За капак на всичко, римейкът на Resident Evil 3 ще включва и Project Resistance – мултиплeйър spinoff на оригиналната поредица.

Final Fantasy 7 Remake – Когато римейкът на седмата част беше обявен на E3 2015, милиони фенове по света си отдъхнаха. Това значеше, че воплите им, в които умоляваха Square Enix да облекат в модерни дрешки една от може би най-добрите игри в серията, бяха чути. Никой обаче не подозираше, че за да се докоснат до обновената версия на класическата игра, ще трябва да се чака още 5 години. Но нека оставим всичко това в миналото. Final Fantasy 7 Remake е насрочена за 10 април. Въпреки, че в името й стои думичката римейк, тя няма да е изцяло вярна на оригинала. Остарялата походова бойна система, ще бъде заместена от екшън ориентирана реалновремева, подобна на тази от Final Fantasy 15.

Wasteland 3 – Третата част на поредицата, първообраз на култовата Fallout вселена, първоначално беше финансирана в платформата за краудфъндинг Fig. След закупуването на Inxile от Xbox Game Studios, Брайън Фарго и компания получиха допълнително средства, с които да се развихрят. Въпреки, че въпросните хубосници боравят със заучени фрази в промо материалите за играта, държа да отбележа, че Wasteland 3 е най-близо до това да се нарече ААА изометрично RPG с походови битки. Като прибавим факта, че Inxile се състои от голяма част от ветераните в жанра, мисля че имаме рецепта за гарантиран успех. Wasteland 3 ще види бял свят на 19 май, тъй като грижейки се да получим максимално удоволствие от играта, разработчиците решиха да си дадат още време, за да полират всички елементи до съвършенство.

The Last of Us Part II – След като дадоха на света шедьовъра Uncharted 4, майсторите от Naughty Dog се завръщат към инфектираната вселена на The Last of Us. Пет години след разтърсващите събития от първата игра, Ели изглежда пораснала, по-зряла и ядосана. Този път залогът ще бъде по-голям, а мястото на развитие на действието – Сиатъл. Забиващата се като трески под ноктите история, отново ще бъде в светлината на прожекторите, но съдейки по последните творения на кучетата, геймплейът не би следвало да отстъпва. 29 май е датата обявена за рилийз. Имате достатъчно време, за да се снабдите с няколко стека носни кърпички.

Ghost of Tsushima – Всички бяха изненадани, когато Sucker Punch показаха първите трейлъри на следващата си игра. Студиото, което досега ни беше познато с поредиците Sly Cooper и Infamous, реши да направи нещо ново и неочаквано, да се гмурне надълбоко и далече на изток. В Ghost of Tsushima се прехвърляте в 1274 год. Ще влезете в кожата на “The Ghost”, самурай, борещ се за живота си срещу безбройните армии на монголската империя. Според Sucker Punch това е най-голямата и най-амбициозната игра, върху която са работили. Тя ще бъде с отворен свят, ще бъде фокусирана върху динамични меле битки и ще излезе през лятото на 2020.

Cyberpunk 2077 – Може би поляците от CD Project Red пообъркаха плановете ни, като решиха да изместят премиерата от април през септември, както се случи и с Doom Eternal, но просто няма как да се сърдим на хората, стоящи зад The Witcher 3. Както всички знаем, CD Project Red са пословични с вниманието към детайлите в игрите си. С всяка следваща игра, те надскачат себе си и вдигат летвата във всяко едно отношение. Представете си, ако отново успеят да повторят скока между The Witcher 2 и The Witcher 3… Cyberpunk 2077 просто ще ни отвее и ще счупи гейм индустрията за неопределено време. 17 септември ще бъде датата на която ще разберем, докъде могат да стигнат възможностите им.

Halo Infinite – Halo Infinite, разработвано от 343 Games и продължение на Halo 5, има да извърви дълъг път, докато се появи на бял свят. Това, което знаем за следващото приключение на Master Chief е, че външния вид на последния ще претърпи леки козметични промени. Играта ще се разработва на базата на изцяло нов енджин наречен Slipspace и най-вероятно ще има по-отворен, MMO ориентиран свят със sandbox елементи. Halo Infinite се очаква да излезе в края на декември, но съдейки масовите забавяния на игри в последно време, нищо чудно да го видим чак през следващата година.

Vampire: The Masquarade – Bloodlines 2 – Специалната, единадесета игра в класацията е продължението на хитовата Vampire: The Masquerade – Bloodlines от 2004 г. За съжаление, след последната не се е появявало RPG заглавие на вампирска тематика, което поне малко да се доближава до него или поне да събужда интерес. Точно затова на продължението се възлагат големи надежди, а работата на разработчиците от Hardsuit Labs се следи под лупа. В играта ще поемем контрола над млад вампир, който се набърква в кървавата война между няколко враждуващи вампирски фракции за продажба на… кръв. От това, което сме видели от геймплейни видеа, разработчиците определено са напипали вярната посока. Vampire: The Masquarade – Blooblines – последния-да-затвори-вратата 2 се очаква да излезе по някое време през 2020 г.

С това приключва списъка ни с 11 от най-очакваните игри за 2020 г. Съгласни ли сте с нас? Можете да споделите в коментарите кои са игрите, които очаквате най-много през тази година. Ако имате идеи за други такива списъци с игри, можете да ги споделите също долу в коментарите.

Автор: Петър Хайтов

Прочетете още нещо