My Lands – изкарвай пари, докато играеш!

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 апр. 2014

През епохата, когато тъмните и светлите са живеели в мир, е открит източник на могъщество, още непознат на никоя раса: Черните перли. Балансът на силите е нарушен и всеки се опитва да поеме контрола върху техния добив. Великата империя се е разпаднала и пламва междуособна война. Жителите на Вашия град са Ви избрали за управител и са Ви дали неограничена власт. Помнете обаче, че крехкият мир винаги е по-добър от кръвопролитната война.

Обичате ли походови стратегии? А браузър игри? Авторът на това ревю не си пада по нито едното, но успя да се влюби в My Lands само за няколко дни. Възможността да изкарате истински пари, докато играете, е просто бонус. Привлякох ли вече вниманието ви? Преди да ви кажа как става това, ще започна по-отдалеч. Онлайн стратегията My Lands – Black Gem Hunting е пусната през юли 2010 година, като в началото е само на руски език. Отскоро обаче можем да ѝ се насладим и на езика на Ботев и Левски, като ми направи впечатление че в играта има доста голямо българско присъствие.

Що е то?

В много отношения My Lands е класическа стратегия. Започвате от избор на раса. За разлика от повечето подобни заглавия, които са ми попадали, тук има голямо значение коя от четирите играеми фракции ще предпочетете. Възможностите са Рицари (хора), Елфи, Демони и Тъмни Елфи, като играта услужливо ви предоставя информация за влиянието на вашия избор. Така например, демоните са най-бързи в добива на камък, докато магьосниците на тъмните елфи са най-добри при атака срещу града на противника.

Оттам насетне, играта предлага възможност да се изявите във всякакви сфери – като търговец, воин, шпионин, строител и т.н. Когато започвате, имате на разположение една седмица, в която сте защитени от вражески атаки за да можете спокойно да разучите механиките и особеностите на играта. Включената енциклопедия в действителност е много полезна в това отношение и ще ви стане най-добър приятел през първите няколко дни. Заглавието ви въвежда постепенно в целия процес, посредством куестове, които ви възнаграждават с войска и ресурси. Така нареченото “дърво на науките” пък позволява да изучите различни занаяти, технологии и подобрения.

А парите? За парите кажи!

Още малко търпение… Веднъж преминали през обучителната част, My Lands ви оставя да решите сами съдбата си. Дали ще сте кръвожаден главнокомандващ или умел дипломат? След като империята ви започне да расте и да се развива, ще можете да търгувате с останалите играчи, да шпионирате враговете си, да участвате в турнири, да сключвате военни съюзи и, разбира се, да се сражавате, завладявайки нови територии.

Кинтитье! Веднага!

Добре де, ето! Който и път на развитие да поемете, ще получавате като награда за старанията си специален ресурс, наречен Черни перли. Именно въпросните можете да превърнете в реални пари, които да изтеглите от играта. Начините да се сдобиете с тях са доволно много – от боеве с чудовища, откриване и превземане на специални “руини”, както и просто да си ги купите с ин-гейм злато от пазара в града ви.

Цялото изживяване е съпроводено с шарена стилизирана графика, която радва окото и не натоварва машината – качество, задължително за всяка уважаваща себе си браузър игра. Е, какво чакате още? Ако сте фенове на стратегиите, потапяйте се в чудния свят на My Lands!

Автор: Коуди Велора

Прочетете още нещо