Borderlands: The Pre-Sequel

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 05 апр. 2014

Нова Borderlands игра е на път към геймърите по-късно тази година, стана ясно от току що изтекъл в интернет доклад на веригата GamePointsNow.

А слуховете (почти) никога не лъжат

По данни на онлайн магазина играта ще носи името Borderlands: The Pre-Sequel и в момента по нея работи 2K Australia – студио, което в миналото си е сътрудничило с Irrational Games по BioShock Infinite.

Според GamePointsNow действието в новата игра се разполага между събитията от оригиналната Borderlands и нейното продължение “на луната Елпис и злокобната лунна база Хиперион”. Този път обаче историята в Borderlands: The Pre-Sequel ще се върти около познатия ни злодей от Borderlands 2 Handsome Jack още от времето, когато той се е “бил просто един скромен програмист на име Джон”.

Ко-оп RPG FPS – комбинация без грешка

2K Australia отново ще даде на геймърите да избират между четири налични класа: Athena the Gladiator (меле клас с кинетичен щит и плазмен меч, познат от DLC-то General Knoxx), Wilhelm the Enforcer (с оръдие, усложливо поставено на рамото му, когото феновете помнят от Borderlands 2), Nisha the Lawbringer и Fragtrap, който представлява военна версия на Claptrap.

“Както може да очаквате от всяко едно заглавие с марката Borderlands, за вас ще бъдат налични и огромно количество оръжия, между които може да избирате”, се казва в доклада. “Предвид, че цялата история се развива на луна това означава, че нещата могат да станат дори още по-шантави. Този път има два напълно нови вида оръжия, които да ползвате – едните са лазерните оръжия, които се очертават като ваш естествен съюзник, а другите са тези от класа Cryo, които се превръщат в невероятно атрактивни инструменти за убиване, особено в зони с ниска гравитация”. Както подсказва името, с тяхна помощ ще може да замръзявате врага и да го чупите буквално на хиляди парченца.

Интересното е, че този път кислородът също ще играя много голяма роля в шутъра и ще се използва, за да се добави “цял нов слой на стратегия в битките”. Очевидно най-елементарното в случая е просто да гръмнете каската на врага, с което да го лишите незабавно от кислород и да придобиете важно предимство. Самият кислород ще бъде част от нещата, които може да плячкосвате от повалените противници под формата на OX kits. Запращането на враговете да се реят безпомощно в орбита с добре прецелена граната също ще бъде доста използван похват. В същото това пространство пък ще може да се придвижвате със специални джетпакове.

Според GamePointsNow

Borderlands: The Pre-Sequel се очаква преди края на 2014 г.

за РС, PS3 и XBOX360. И преди сайтът се е оказвал източник на интересни и в крайна сметка оказали се верни слухове, като напоследък именно от там дойдоха предварително имената на новите попълнения в PS Plus колекцията.

Ако Borderlands: The Pre-Sequel се окаже реален проект, това означава, че в момента има цели 3 игри с тази марка, по които се работи – такива са още Borderlands 2 за PS Vita и спин-офът на Telltale, наречен Tales from the Borderlands. Типично в стила си GamePointsNow признава, че всичката тази информация все още не е официална, но закачливо добавя, че скоро ще можем да прочетем нещо повече по въпроса. А ако се окаже, че това все пак не е достоверно, то поне това е доказателство, че споменаването на марката Borderlands е достатъчно, за да активизира адски много геймъри.

Автор: Иво Цеков

Прочетете още нещо