War Thunder

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 18 мар. 2014

Ако сте почитатели на летателните симулатори и интерактивния геймплей, то MMO-то War Thunder е правилната игра за вас. Едно F2P заглавие, което определено има какво да предложи!

Работата по него започва още през 2009 г. Авторите от Gaijin Entertainment са използвали опита си от минали заглавия, като IL-2 Sturmovik: Birds of Prey, Apache: Air Assault и Birds of Steel, за да създадат един от най-добрите авиосимулатори въобще. Първоначално играта се е казвала World of Planes, но името е променено на War Thunder, за да се избегнат приликите с конкурентни заглавия като World of Warplanes.

Ако искате да оцелеете, трябва постоянно да сте нащрек

Имате пълен контрол над летателния си апарат, прицелвате се, избягвате куршумите и т.н. Първият полет може и леко да ви затрудни, но много бързо ще свикнете (благодарение на подробния туториъл) и ще се отбранявате с лекота както срещу наземните, така и срещу въздушните противници от ерата между Втората световна и Корейската война.

В War Thunder нямате неограничен брой животи. Ограничени сте до броя самолети, с които разполагате. С други думи, ако влезете в битка с четири летателни апарата, имате 4 живота.

В графично отношение играта е наистина красива и оптимизирана. Играта с 50-60 кадъра в секунда дори с високи настройки не е проблем. Теренът в далечината изглежда също много добре и спомага за пълното потапяне в атмосферата на заглавието.

Вероятно ще се изненадате от факта, че размерът на повечето карти, варира от 65×65 км до 100×100 км и дори 200×200 км. За в бъдеще авторите дори планират бойни полета от порядъка на 300×300 км. Това би трябвало да ви подсказва що за епични сражения се вихрят във въпросното MMO.

War Thunder предлага за всеки по нещо

Както за любителите на аркадните сражения, така и за маниаците на тема история и симулация, които искат да преживеят дадена битка от миналото 1:1. С течение на времето ще подобрявате цялостната си производителност, ще оборудвате самолета си с нови бомби и муниции и прочее.

Играта все още е в бета статус и определено не е лишена от проблеми. Тя обаче определено успява да изпъкне много над заглавия, чиято официална премиера вече е минала. Дали ще задържи базата си от играчи? Само времето ще покаже. Пробвайте я, няма да съжалявате. War Thunder е абсолютно безплатна и определено не е pay-to-win.

Автор: Петър Йорданов

Прочетете още нещо