QuizUp

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 мар. 2014

Ако жадувате за игра на Trivial Pursuit, но не може да съберете всичките си приятели заедно, изпробвайте едно от най-новите допълнения към Play store. QuizUp е игра, проверяваща познанията ви за любопитни факти, с акцент върху head to head мултиплейър. Лесното откриване на съперник, разнообразните теми, както и впечатляващата визия превърнаха играта в хит за iOS, което се потвърждава и от 4.5-звездния й рейтинг в iTunes.

Играта е много проста: влизате чрез профила си в Google+, Facebook

или с електронната поща, избирате категория и автоматично бивате изправен срещу случаен играч, който е на близко до вашето ниво. Всеки кръг се състои от седем въпроса. Отговаряйки правилно получавате точки, като бързината при отговора естествено ви носи повече точки. Хубавото е, че при грешен отговор не ви се отнемат точки. Последният въпрос е бонус кръг с двойни точки за правилен и бърз отговор. Играчът, който има най-много точки в края на кръга печели състезанието, като по този начин си осигурява по-високо класиране в произволни нива и рангове. Кръговете рядко са с продължителност повече от две минути. Загубата не дава негативно отражение върху представянето ви, просто печелите по-малко опит от победителя.

Разнообразието на теми е това, което привлича играчите: в четиринадесет основни категории, вариращи от видео игри и ТВ сериали през изкуства до история и спорт, има толкова разнообразни подкатегории като историята на Първата световна война,

игри на Nintendo, класически аркадни заглавия или пък света на Disney

Ако наистина искате да тествате знанията си, можете да изберете “общата” подкатегория във всяка секция или да изберете “обща категория със случайни въпроси”. Доброто оформление на играта позволява по-лесна навигация и намиране на интересни теми след всеки бърз кръг. Интеграцията с Facebook, Google+ и Google Play Games пък ви позволява директно да предизвикате приятелите си от тези социални мрежи.

QuizUp е безплатна, без реклами и има само три типа in-app покупки (IAPs):

едночасови XP бустери, които идват под формата на двойни, тройни и четворни XP бустери за $ 2,50, $ 5,00 и $ 7,50. Това противоречи на идеята за класиране, тъй като играч, който изкуствено надува нивото си скоро ще бъде превъзхождан в тази категория от играчи, които печелят благодарение на знанията си. И все пак играта си струва за всеки, който иска да провери познанията си в бързи мисловни битки с реални хора, включително и много от България, както може да се убедите от седмичните класации по места и държави.

Автор: Джен Баркли

Прочетете още нещо