Hero Zero

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 04 авг. 2013

“Шут в гъза“ беше як филм. От пълен смотаняк, главният герой – пуберът Дейв –  успя да се превърне в супер герой. Защо? Просто така. За славата. За идеята. За справедливостта. От тъпотия.

Е, първата му среща с престъпниците не приключи особено злополучно и изяде един нож в корема, така че не бихме ви препоръчали да наденете розовото си трико и да се опитате да спасите баба Пенка от поредната хаймана, дърпащ чантата й.

Най-добре поиграйте Hero Zero – една безплатна онлайн браузър игра, която ще ви позволи всичко това от уюта на вашия дом. Всъщност, защо трябва да се самозалъгваме – това е перфектната игра и за офиса, особено в случаите, когато се налага да симулирате работа пред шефа.

Hero Zero е еталон за кежуъл браузър игра

Тя е пропита с ведри цветове и хумористични текстове и изисква минимално усилие от ваша страна. За сметка на това пък ви разтоварва и ви отвлича от иначе сивия ден.

Още в самото начало трябва да създадете своя герой. Класове няма, важни са четирите ви статистики – сила, издръжливост, интелект и интуиция. Още тук ще видите колко лековато в добрия смисъл на думата играта подхожда към тематиката, с която се занимава. Вместо да ви повери управлението на намръщени и мрачни персонажи като Черния рицар, вашият герой може да изглежда наистина като пълен мухльо, излязъл сякаш от някоя карикатура. С щръкнали уши, тъповата усмивка и наивни очи – така, че да ви разсмива всеки път, когато го погледнете.

При старта си ще сте по долни гащи. Не може да се размотавате така по улиците, нали? Особено ако искате някой престъпник да ви вземе на сериозно. Я си облечете розовия халат, направете си маска за очи с краставици и се въоръжете с сешоара от банята. Точно такива са предметите, с които, поне в началото, може да се сдобиете. По-късно, ако искате, може да изглеждате и като Железния човек, но като за начало ще трябва да се задоволите с подръчните материали.

И така, време е за първата ви мисия!

В живописното предградие Хъмфридейл се носят слухове за какви ли не измамници. Някой трябва да направи нещо.  Общо взето задачките ви се разделят на два типа – за време и бойни. Започвате с дреболии – например наблюдавате квартала за нередности. После обаче ще трябва да поставите трамплин, за да олекотите падането на човек, заседнал на своя покрив в опита си да поправи сателитката, да откриете котката на някое хлапе, да пребиете застрахователния агент, тормозещ съседката ви или да оправите компа на баба Елка. Много скоро от мухльото на квартала ще ставате известни като мухльото от третия , мухльото на селото, Доста Засрамен Дявол на Доброто и т.н.

Важно е да отбележим, че вие реално не правите абсолютно нищо в която и да е от тази ситуации. Дори при битките. Просто цъквате и боят се разиграва пред очите ви, докато мисиите за време протичат под формата на запълваща се скала (не повече от 10 минути). Това не е нещо непременно лошо, защото ви позволява да си сърфирате и да си вършите работата – било то вкъщи или в офиса. С други думи – играта не изисква почти никакви усилия от вас самите.

Лека полека ще започнете да трупате пари и понички,

улесняващи живота ви в Hero Zero, ще се хващате на работа, ще се дуелирате с други играчи, ще ходите на фитнес, ще сформирате отбори и ще се биете срещу други и ще се ангажирате със специални мисии. Нещата, които може да правите на ден обаче, не са безкрайни, тъй като героят ви има енергия, която малко по малко се изтощава и се възстановява напълно на следващия ден. Разбира се, може да си я запълвате и срещу съответната валута, така че дори и F2P играчите няма да имат проблем с недостига й.

Както вече стана дума, разнообразието от предмети, подобряващи вашите статистики, е огромно и най-хубавото е, че всичко е поднесено с изненадващо приятно чувство за хумор. Hero Zero е игра, която ще ви отвлича от вашето скучно ежедневие и със сигурност ще довежда до някоя и друга усмивка на лицето ви.

Да, и тук, като всяка безплатна игра, рискувате да се изправите срещу герой, решил да налее пари в заглавието и да покачи статистиките си до тавана. Неизбежно е. Просто когато решите да се дуелирате с някого на вашето ниво на опит, винаги сравнявайте статовете му с вашите. Просто за всеки случай.

Като цяло – Hero Zero е една весела кежуъл игра. Геймплеят е ненатоварващ, битките са семпли, а PvP зоната е по-скоро забавно място, където играчите по-скоро демонстрират своята креативност при създаването на свой герой, отколкото да водят сериозни дуели. Пробвайте я, нищо не губите!

Автор: Петър Йорданов

Прочетете още нещо