South Park: The Stick of Truth

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Кой би предположил, че студио като Obsidian Entertainment, известно с култови фентъзи, фантастични и постапокалиптични ролеви игри като Neverwinter Nights II, Knights of the Old Republic II и Fallout: New Vegas, ще се заеме с разработката на игра по „Саут Парк”. Не че подценявам този анимационен сериал, който като цяло осмива американския народ и политика и различните социални общности, както и много пороци, привички, предразсъдъци, расизъм, религия и т.н. Просто завоят ми се струва прекалено голям.

Самият факт, че Obsidian стоят зад този проект обаче, е достатъчен, за да му отделим малко повече внимание. От трейлърите, демонстрирани до момента, ясно си личи, че The Stick of Truth разполага с уникална 2D визия и по нищо няма да се отличава от оригинала. Когато Obsidian са се срещнали със създателите на „Саут Парк”, последните изрично са заявили, че ако играта не се придържа към визията на сериала, те няма да разрешат нейната разработка. За щастие Obsidian се съобразяват с това изискване и крайният резултат е налице.

Що се отнася до самия геймплей, The Stick of Truth ще бъде ролева игра. Играчите ще могат да създадат свой собствен герой – ново хлапе в малкото планинско градче Саут Парк в щата Колорадо, където всички жители се познават и често се случват различни странни, абсурдни и свръхестествени неща. Ще се срещнат със Стан, Кайл, Кени и Картман и заедно с тях ще се отправят на едно „истерично приключение, за да спасят Саут Парк – така, както само четвъртокласниците го умея”. Звучи забавно, нали?

Веднага щом влезете в градчето, ще забележите, че всички в него играят реална ролева игра, правят въображаеми магии, размахват фалшиви мечове и прочее. Малко по малко тази „игра” ескалира до конфликт между доброто и злото, застрашаващ да погълне целия свят! Вие от своя страна ще се въоръжите с легендарни оръжия, за да победите гномите по долни гащи, хипитата, хората-раци и други подобни сили на злото. А в края на краищата – току-виж заслужите честта да бъдете истински приятел на Стан, Кайл. Кени и Картман и да станете „готини”. Провалите ли се обаче, ще останете в историята като загубеняк.

Какъв ще е крайният резултат? Играта (поне според Gamestop) е насрочена за 5 март, така че скоро ще разберем!

Автор: Светлин Бояджиев

Прочетете още нещо