The Walking Dead: Survival Instinct

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Telltale Games определено не единствената компания, разработваща игри по „Живите мъртви”. Ако тяхното сървайвъл хорър приключение ви е оставило жадно за още кръв, почакайте да видите шутъра от първо лице на Terminal Reality, базиран на едноименния сериал. В него ще поемем ролята на въоръжения с арбалет Дарил Диксън, който (заедно със своя брат Мърл), се опитва да оцелее в първите дни от настъпването на зомби апокалипсиса.

The Walking Dead: Survival Instinct ще изпълнява ролята на своеобразен

прикуел на популярното ТВ шоу

и ще ни пренесе няколко месеца преди събитията в него (а по-късно ще ни срещне и с други герои от сериала). Авторите подчертават, че играта няма да акцентира върху екшъна. Най-добрият начин да оцелеете, е като бъдете максимално безшумни и избягвате всякакви срещи със зомбитата.

В този ред на мисли – живите мъртви определено не са представители на типичния противник. Техните очи не са единственото нещо, което може да забележи Дарил. Ако стъпите върху стъкло, може на мига да привлечете група зомбита към вас. Нещо повече –

миризмата на тялото ви също ще ви издава

Затова застояването на една позиция никога не е най-добрата идея, а ако не сте достатъчно предпазливи, бързо може да бъдете обградени от 10-15 гадини, които за отрицателно време ще ви разкъсат на парченца.

За ваше съжаление не се знае и кой труп, лежащ безжизнено на земята, изведнъж ще се надигне и ще ви сграбчи. Играта решава това на произволен принцип. Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че зомбитата не са особено лесни за убиване. Слабото им място е мозъкът. Вие обаче ще може да режете и техните крайници, за да ги забавите. В случай, че някой ви сграбчи, може да активирате внезапно убийство, натискайки правилната поредица от копчета.

Вашата цел обаче е да избягвате тези близки срещи максимално. Може да се въоръжите с всякакви далекобойни и меле оръжия – от пистолети, двуцевки и пушки, до брадви, бейзболни бухалки и ножове. Разбира се, огнестрелните оръжия са шумни и привличат внимание, така че най-добрият начин е да се прокраднете зад гърба на някое зомби и да го унищожите, преди да ви е усетило. Ако обаче искате да стоите максимално настрана от живите мъртви, може да им отвличате вниманието от вас, като мятате настрани стъклени бутилки или други подобни предемти.

По пътя си ще се натъквате и на други оцелели хора

Tе могат да се присъединяват към вас и да ви помагат при събирането на всякакви запаси. Няма гаранция обаче, че ще се върнат цели, ако ги изпратите на някоя мисия. Затова може да подсилите шансовете им за оцеляване, като ги снабдите с по-добри оръжия.

The Walking Dead: Survival Instinct ще ни дава възможност и да взимаме конкретни решения – например откъде точно да минете: през поле или през града. Ще решавате и кои от оцелелите хора да идват с вас и кои – да си хващат пътя. Вследствие на това всяко изиграване ще бъде различно от предишното, поне така твърдят авторите на играта, която ще излезе през 2013 г. за PC, Xbox 360 и PlayStation 3.

Автор: Петър Йорданов

Прочетете още нещо