A Game of Dwarves

 since 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 27 окт. 2012

Може би ви е домъчняло за Dungeon Keeper. Или просто искате да седнете пред монитора и да се позабавлявате с някоя неангажираща игра напук на всичките й недостатъци. И в двата случая A Game of Dwarves е правилното заглавие за вас.

Вие сте джудже. Нещо по-лошо вие сте истински безделник. Като син на краля на джуджетата обаче това е безкрайно недопустимо. На вашия баща най-накрая му писва да ви гледа как се излежавате по цял ден и ви натоварва със задачата да разширите границите на някога великата джуджешка нация, ощетена от дългата война с мистериозните зли магьосници и техните поданици.

Още в първите минути с A Game of Dwarves ще ви стане ясно, че тази стратегия в реално време има за цел да ви забавлява. Тя ще се понрави най-вече на онези от вас, които искат да построят своя собствена версия на мините на Мория, но просто не им се занимава със заглавия като Dwarf Fortress.

С геймплей, вдъхновен от класическата Dungeon Keeper,

A Game of Dwarves ще ви позволи да копаете колкото надълбоко пожелаете, ще отключвате нови технологии, ще получавате достъп до допълнителни декорации – легла, маси, отрупани с храна, и какво ли още не.

За съжаление, вашите поданици не са особено умни. Понякога ще легнат на земята, вместо на собственото си легло, а на другата сутрин определено няма да са особено подготвени за работа. Ако се отдалечат твърде много от масата с храна пък, направо могат да си загинат от глад.

Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че не може да карате работниците да събират конкретен тип ресурс. Често те ще започват да секат дървета от вашата подземна градина, докато междувременно колонията ви умира от глад.

Всяко джудже в колонията ви изпълнява специфична роля – от dwarfling то може да се превърне в копач, работник, воин или учен. Онези, които нямат конкретен клас пък са безделници – като вас самите в началото. Те живеят на гърба на останалите, но пък трупат опит, просто като съществуват. Така че един ден, когато приемат някоя работа, може да бъдат и доста ефективни.

Колкото по-надолу копаете, толкова по-големи неприятности ви очакват

Картите се генерират произволно, така че всяко приключение и предизвикателство ще носи елемента на изненадата. Не очаквайте обаче да бъдете изненадани с кой знае какъв революционен геймплей – A Game of Dwarves не внася нищо ново в жанра. Това обаче е една забавна и достъпна стратегия, която може да бъде ваша срещу една изключително скромна сума – 10 евро. 

Автор: Петър Йорданов

Прочетете още нещо