Beyond: Two Souls

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Beyond: Two Souls е името на новата игра на студиото Quantic Dream, известно с мултиплатформения хит Indigo Prophecy и PS3 класиката Heavy Rain. Зад проекта отново стои геният на Дейвид Кейдж, а този път на помощ се притича и холивудската актриса Елън Пейдж. Номинираната за “Оскар” млада дама, която познаваме от Juno, Hard Candy, X-Men и Inception ще се превъплъти в ролята на Джоди Холмс.

Едно необикновено момиче

Джоди притежава непознат и странен талант, който й позволява да контролира предмети само с мисълта си. За силата, която се крие в нейното съзнание бе само загатнато по време на четириминутната демонстрация, която иначе представляваше една бавна сцена, развиваща се в полицейския участък. Тогава в момент на психическо напрежение Джоди запрати с мисъл чашата кафе в стената. По време на последвалия кратък трейлър на Beyon: Two Souls вече видяхме доста по-експлозивни сцени, поне някои от които причинени от силата на Джоди.

А откъде идва тя? Според това, което видяхме, “двете души” в играта очевидно ще бъдат крехката Джоди и свръхестествената сила, която тя нарича Aiden. Кейдж обясни на публиката, че Beyond: Two Souls ще позволи на играчите да поемат контрол над Джоди в различни периоди от нейния живот и нарече това “портрет на жизнения й път в рамките на 15 години”. Безспорно амбициозно и нестандартно решение, което ще ни позволи да “изживеем най-силните моменти от живота на Джоджи, като нашите решения и действия определят съдбата й”.

Запитан от представителя на GameTrailers Гьоф Кейли дали Beyond може да се сравни с Heavy Rain, Дейвид Кейдж отговори, че Beyond представлява “по-екшън ориентирано изживяване”, което предлага “много по-голям директен контрол” и “много повече зрелищен екшън” в сравнение с психологическия трилър от 2010 г. Това определено звучи интересно, особено за онези, които не бяха особено доволни от изобилието на QTE в предната игра на Quantic Dream.

“Появата на Елън беше като откровение за мен”, признава Дейвид Кейдж. “В момента, в който я видях за пръв път, веднага си казаха, “Господи, това е Джоди! Подобно изживяване наистина е много странно за един творец, защото виждаш въображаемата си героиня от плът и кръв”.

Във визуална отношение Beyond отново изглежда безупречно като по време на кратката демонстрация направиха впечатление множество дребни детайли и изкусно пресъздадени черти на героите, не на последно място и на виртуалното превъплъщение на Елън Пейдж. Очевидно играта ще бъде базирана на технологичното демо Kara, което Кейдж разкри преди два месеца, за да демонстрира на какво е способен PlayStation 3 към края на своя пазарен цикъл.

Beyond: Two Souls излиза ексклузивно за PS3 и се очаква през февруари 2013 г. с поддръжка на PS Move.

Автор: Иво Цеков

Прочетете още нещо