Slam Tilt Resurrection

 since 1998
  • Играй си играта, човече!

Едва ли има pinball маниак, който да не споменава със сладка носталгия името на фирмата 21st Century Entertaiment. Преди няколко години, когато светът на компютърните игри все още не беше завладян от магическата думичка 3D, точно тази фирма редовно се грижеше за доброто настроение на почитателите на флиперите с превъзходни симулации като Pinball Dreams и Pinball Fantasies, които дълги години наред бяха самотни лидери в жанра и са предизвикали не малко безсънни нощи пред актуалните тогава 14-инчови монитори на 386-ците. После като че ли 21st Century се позагубиха от хоризонта и предоставиха без особена съпротива лидерската си позиция на Empire Interactive и тяхната поредица Pro Pinball.
Сега обаче легендите отвръщат на предизвикателството с нова серия от превъзходни флипери, които се продават под името Slam Tilt Resurrection.
Първата маса от поредицата се казва Demon и дава сериозна заявка за гръмотевично завръщане на 21st Century в сърцата на геймърите.
Както може и да се очаква, в Demon

всичко е направено в най-бляскаво 3D

При това вече се поддържат екстрички като 32-битов цвят на всяка разделителна способност, която е по силите на видеокартата и монитора ви. Още отсега мога да препоръчам на всички, които смятат да се сдобият с играта, да помислят сериозно и за поне 17-инчов монитор, защото гледката, която се предлага, е направо забележителна. Другата приятна изненада е, че системните изисквания са направо скромни за зрелище от този калибър. Дори на P200 Slam Tilt Resurrection: Demon върви съвсем нормално, което пък я прави достъпна за най-широк кръг геймъри.
Можете да играете масата от три различни перспективи, като първата се доближава плътно до старите 2D-маси, втората е междинен вариант, а третата е точно копие на това, което виждате, ако джиткате на истински флипер в някоя зала. Всичко това обаче вече е виждано. В интерес на истината в областта на графиката след Pro Pinball едва ли може да се направи нещо кой знае какво ново. Това, което прави Demon кандидат за лидерската позиция след pinball симулаторите, е нещо, което отличаваше и старите игри на 21st Century –

страхотен дизайн и добър баланс на трудността!

Именно тези качества често се губят при конкуренцията и пречат на някои други конкурентни продукти да се утвърдят на пазара. В това отношение флиперът е направо без грешка! Като се започне с реалистичното движение на топката, невероятният детайл в самата маса, сполучливото разположение на рампите, сравнително високата трудност, която гарантира трайни занимания с играта, добре обмислените бонуси, възможността да се конфигурира абсолютно всичко и меко казано феноменалният звук – въобще всичко си е на място и гарантира перфектен геймплей. Дори е помислено за любителите на турнирите, които ще могат през Интернет да пробват уменията си срещу други фенове на играта.

Програмистите не са пропуснали абсолютно нищо от това, което превърна поредицата Pro Pinball в неоспорим лидер на пазара, като към качествата на конкурентните игри са прибавили и типичните достойнства на старите маси на 21st Century. Резултатът е една игра, която е абсолютно задължителна част от колекцията на всеки pinball фен.

Автор: Никола Дърпатов

Прочетете още нещо