10-те най-добри инди игри от PAX East – II

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 14 апр. 2013

 

Време е да видим и останалите пет страхотни игри, които бяха демонстрирани в края на март в рамките на PAX East в Бостън.

Divekick

Една изключително семпла бойна игра, която пародира жанра, свеждайки контрола до два бутона – dive и kick. Концепцията е толкова добре изпълнена, че Divekick се превърна в една от най-обсъжданите игри на PAX East 2013. Ще излезе през лятото за PlayStation 3 и PlayStation Vita, вероятно дори и през Steam Greenlight.

Outlast

Ако не може да се наситите на сървайвъл хорър игрите, подгответе се за Outlast – заглавие, което успя да изкара акъла на повечето играчи на PAX.

Вие сте разследващ журналист, който се опитва да разбере какво се случва в една лудница. Нахлувате в сградата, въоръжени единствено с вашата камера, и се натъквате на истински хорър. Outlast черпи вдъхновение от заглавия като Amnesia: The Dark Descent – ще трябва да следите вашите ресурси и да се криете, когато дойдат чудовищата. 

Outlast ще излезе за PC през настоящата година.

Super Time Force

Това е един платформър от авторите на Superbrothers: Sword and Sworcery, в който трябва да манипулирате времето, за да спасите планетата от извънземните нашественици.

Разбира се, играта с времето крие и своите опасности, а вие ще трябва да взимате решения, базирани на парадоксите на пътуването във времето. Предлага и кооп.

Super Time Force излиза през 2013 г.

SmashMuck Champions

Игрите от MOBA жанра обикновено не са особено приветливи за новите играчи. Kiz Games се надява да поправи тази грешка със SmashMuck Champions. Това е цветна игра, която запознава играчите с динамичния геймплей с лекота. Освен това мачовете продължават около 10 минути, което е идеално за кежуъл играчите, които не искат да инвестират твърде много. 

SmashMuck Champions е в бета статус и е налична през Steam.

Saturday Morning RPG

Ако сте израснали с анимациите от 80-те години на миналия век, то Saturday Morning RPG със сигурност ще предизвика чувство на носталгия у вас. Това е епизодично iOS заглавие, което ще ви отведе в света на анимационните герои, а вие ще трябва да използвате класически играчки, за да се сражавате с вашите противници.

Saturday Morning RPG е походова. Ще трябва да изпълните определени мини игри, за да активирате най-силните си атаки.

Първите два епизода вече са налични в App Store.

 

Автор: Светлин Бояджиев