10 от най-яките интрота в игрите – І част

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 15 мар. 2011

Независимо дали ни харесват или не, анимациите са част от всяка игра. Понякога ни се иска да ги прекъснем колкото се може по-бързо, за да се насочим направо към действието. Друг път обаче не можем да откъснем очи от екрана, където се развива сцена, по-затрогваща и емоционална от най-мащабните холивудски продукции.

В материал от две части ще ви покажем онези анимирани моменти от историята на РС и видео игрите, които оставят най-траен отпечатък в съзнанието ни, независимо дали става въпрос за невероятна графика или ключов момент от развитието на приключението.

Разбира се – става въпрос не за сцени, пресъздадени с енджина на играта, а пълнокръвни анимации.

WarCraft II

Всички сме гледали интротата на World of WarCraft, StarCraft II и WarCraft III…

Но спомняте ли си WarCraft II? Класическа стратегия, която придаде съвършено други измерения на епичните сражения между орки и хора. А нейното интро? През далечната 1995 г. то можеше спокойно да те накара да настръхнеш. И никога не ти омръзваше – гледаш го отново и отново с всяко пускане на играта…

Не случайно Blizzard си спечели славата на компанията, правеща едни от най-яките интрота. И WarCraft II бе началото…

God of War 3

Преди Кратос да се появи на виртуалната сцена, сред геймърите имаше сериозни дебати кой е най-коравото и гадно копеле в игрите. Някои твърдяха, че това е Солид Снейк, други приписваха тази чест на Данте или дори Master Chief от Halo. Дебатът приключи с излизането на първата God of War. След като победи Арес, Атина и безброй гръцки герои, Кратос се насочи към самия Зевс. Следва God of War 3 и нейното интро – ако то не ви убеди, че инвестицията в PS3 си заслужава, сигурно няма какво.

Final Fantasy VIII

Едва ли има пълен списък с най-добрите анимирани сцени, в който да не участва игра от поредицата Final Fantasy. Мразена от едни, боготворена от други, едно нещо не може да се отрече на серията – страхотната графика, озвучение и дълги и изпипани анимации. В това отношение FF VIII е отличен пример. Началото на играта загатва тона на по-нататъшното развитие и ви зарибява. Страхотна игра, фантастично начало. 

Legacy of Kain: Soul Reaver

Въпреки че е на повече от десет години, LoK: Soul Reaver е игра, която се радва на нестихващата обич на феновете. Излязла във времена, когато вампирите не бяха лигавите създания от “Здрач”, Soul Reaver разказва историята на Разиел, а не на познатия ни дотогава в поредицата Кайн. Ако сте стартирали нова игра отново и отново, само за да видите пак интрото към играта, трябва да знаете, че далеч не сте единствените. Епичнитя саундтрак, страхотните за времето си сцени и покъртителните герои отличиха Soul Reaver като играта с едни от най-добрите анимации, правени някога.

Warhammer 40,000: Dawn of War

Кой е казал, че само Blizzard могат да правят динамични и яки интрота? Вижте само тази мега брутална начална анимация на Relic, в която ставаме свидетели на един безспирен конфликт – експлозии, престрелки, касапници… Интро, което буквално те надъхва за предстоящата игра! А тя, както впоследствие се оказа, бе не по-малко динамична и впечатляваща.

Очаквайте част втора на материала съвсем скоро, в който Владо Тодоров ще ви разкаже за онези интрота, които са го впечатлили най-много! Това обаче не означава, че междувременно вие не може да споделите с нас вашата лична Топ 10 класация на най-яките начални анимации в игрите!

Автор: Иво Цеков