Холивуд ще филмира Gamestop/Reddit сагата

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Американското филмово студио Metro-Goldwin-Mayer (MGM) Studios побърза да закупи правата за бъдещ филм, които ще разказва събитията около наскоро разразилият се сблъсък между геймърите и Уолстрийт, в който беше намесено и името на американската дистрибуторска фирма за видеоигри и периферия Gamestop.

Още в петък, MGM са си осигурили правата за филмиране на все още ненаписаната книга на Бен Мезрич, озаглавена “The Antisocial Network” (Антисоциалната мрежа). За тези от вас които са забравили припомняме, че Мезрич е автор на бестселърът, носещ изключително дългото име “Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal“. По тази книга малко по-късно беше създаден филмът “The Social Network” (Социалната мрежа), режисиран от гениалният Дейвид Финчър, разказващ историята за създаването на Facebook.

Ако сте пропуснали да се информирате, ви предлагаме да изгледате видеото на нашия колега Terwell по темата.

Цялата дандания около акциите на Gamestop все още не е затихнала и събития все още се развиват, но има информация, че и Netflix също проявяват интерес към темата.