Флориан Мунтеану ще изиграе Krieg в филма за Borderlands

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Германецът с румънски корени Флориан Мунтеану ще изиграе Krieg в предстоящия филм за поредицата Borderlands. Krieg е един от шестте игрови персонажа от Borderlands 2, представител на класа Psycho. Мунтеану пък е известен с ролята си на Виктор Драго в Creed II, която получи заради своята кариера на боксьор в тежка категория (известен с псевдонима “Big Nasty”) и фитнес идол.

Актьорски състав на продукцията включва много звезди: Кейт Бланшет ще се превъплъти в ролята на Lilith, Джейми Лий Къртис ще играе Dr. Tannis, Claptrap ще бъде озвучен от Джак Блек, Кевин Харт влиза в ролята на военен, преквалифицирал се в безкомпромисен наемник и Ариана Грийнблат в ролята на Tiny Tina, която Krieg е назначен да пази. Флориан ще можем да видим също в ролята на Razor Fist в филма на Marvel ,,Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings“, чиято премиера ще е в края на тази година.

,,Флориан ще донесе многопластовост и хуманност в образа на един герой, който на пръв поглед изглежда напълно откачен и брутално див,” заяви Ели Рот, режисьорът на лентата. “Krieg е според мен една от най-трудните роли за изпълнение, и Флориан вдъхна живот на образа по начин, който не очаквах. Той ще бъде отличен Krieg и успешно ще се впише в невероятния актьорския състав.”, казва още Рот.

В поредицата  Krieg  е от бандитско семейство и е бил третиран доста несправедливо от майка си, тъй като е по-слаб от останалите. Това го подхранва, за да стане по-силен, но едва когато е заловен от Dr. Benedict той се превръща в този Krieg, който познаваме от Borderlands 2 . Dr. Benedict експериментира върху него и много други персонажи, което ги превръща в Psychos. Krieg успява да избяга от съоръжението на Dr. Benedict след като го убива и се превръща в една раздвоена натура, нещо като доктор Джекил и мистър Хайд. Едната му същност е тази на Психо, другата е неговото здравомислещо Аз. Предстои ни да разберем каква ще ролята на Krieg във филма, като аз лично се надявам да е дивакът, с който обичам да играя.