,,Фермата на животните” на Джордж Оруел ще навлезе в света на видео игрите тази есен

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Романът от 1945 ще дебютира за PC и мобилни платформи тази есен, чрез инди разработчиците The Dairymen и Nerial working

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите"
Джордж Оруел

Тази седмица се навършиха  75 години от публикуването на романа ,,Фермата на животните" на Джордж Оруел. Малка група от инди разработчици обявиха, че тази литературна легенда ще бъде пресъздадена чрез артистичния формат, завладял 20 век, а именно видео игрите.

Animal Farm ще бъде приключенска игра, в която ще бъдем потопени в историята на Оруел. Избирайки желанията на кои животни да следват и съответно кои да игнорират, играчите ще вземат важни решения, които ще определят съдбата на фермата. Изборите трябва да са стратегически обмислени, за да балансират ресурсите, да защитават фермата и в същото време да поддържат благосъстоянието и щастието на животните. С интересните графики от 30-те, Animal Farm ще постави играча по средата на една алегорична революция и ще му позволи от първа ръка да почувства покварената природа на властта.

Според Имре Джийл, основателят на проекта написаната на "заблуждаващо прост език", творбата на Оруел описва много добре краха на комунизма. Съдбата на фермата за него е изглеждала твърде реална поради животът му в тоталитарна Унгария. "Историята явно се повтаря. И отново, оруелската класика се превърна в болезнено релевантно предупреждение и напомняне, след като някои западни държави започнаха отново да използват език и методи, характерни за репресивните режими от миналото. Отдавна се чудех как бихме могли да създадем видео игра, която да разкрие на играча гледната точка на Оруел, и в Nerial открихме перфектния партньор за това".

В играта ще участва Абубакар Салим, който игра Байек в Assassin’s Creed: Origins. Неговата игра ще бъде ръководена от Кейт Саксън, която е работила върху видео игри като Everybody’s Gone To The Rapture, Alien: Isolation, The Witcher 

Първият тийзър трейлър може да видите тук