Промяна в дата на излизане на Resident Evil: Welcome to Raccoon City

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Отложиха датата за излизане на нови филм от серията Resident Evil. Resident Evil: Welcome to Raccoon City  както е пълното име на заглавието което е продукция на Sony беше планирано да излезе на 3 септември, новата дата която обявиха е 24 ноември. Интресеното в случая е че за разлика от резоните на последък отлагания задари Covid-19, това решение на Sony e продиктувано от желанието им филма да не излезе по едно и също време с филма на Marvel – Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.
Самото творение е адаптация на първите две  Resident Evil игри, като ще можете да изследвате старото училището с Крис и Джил, и да имата сблъсък с полицията с Леон и Клер.
Филмът е опит да възроди поредицата от филми в които главен герой беше Мила Йовович. Сегашния актьорски състав включва Кая Скоделарио от Skins в ролята на Клеър Редфийлд, героинята от Ant-Man Хана Джон-Стоун в ролята на Джил Валънтайн. Мъжкия дует се заформя от героят от  Upload Роби Амел, като Крис Редфилд и известния с ролята си в  Zombieland: Double Tap Авън Джогия като Леон С. Кенеди.