Прикуъл, наречен The Witcher: Blood Origin, се задава в Netflix

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Сериалът по The Witcher ще се сдобие с втори сезон, но това явно не изчерпва плановете им за света на Вещерът. От компанията потвърдиха, че започват работа по The Witcher: Blood Origin – нов сериал, действието в който ще се развива 1200 години преди приключенията на вещера Гералт.

„1200 години преди Гералт от Ривия, световете са чудовища, хора и елфи се слели в един, и така бил създаден първият Вещер", се казва в съобщението. Зад проектът седи Лорън Хисрих, главният продуцент на предишния сериал.

Сливането на световете е препратка към Conjunction of the Spheres, събитието, което затворило различни раси и свръхестествени същества в едно измерение. От него идва и силата на магьосниците във вселената на The Witcher.

В игрите и книгите, Сливането на Сферите се случва преди 1500 години, а орденът на вещерите се появява по-късно. Вероятно сериалът малко ще кондензира случилото се. Тези събития разбира се не са детайлно описани в оригиналните романи, така че сценаристите на сериала ще имат голяма свобода да приложат идеите си. Остава да видим дали история за Вещерът може да е успешна без участието на популярните герои, като Гералт, Йенефер и Трис.