Преподаватели от столични гимназии създават настолни и ролеви игри за обучение по първа помощ в училищата

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Фондация „Първите три минути“ с подкрепата на Фондация “Обществен борд на TELUS International Bulgaria” разработват проекта „Предай нататък – първа помощ за учители и ученици“. В него вече се включиха 15 средни училища от гр. София.

В рамките на проекта са сформирани работни групи от преподаватели и експерти на фондацията, които заедно създават учебни ресурси по първа помощ. Измежду най-интересните предложения, върху които екипите работят, са създаването на игри, кръстословици, презентации, тестове, карти, симулации, анкети и информационни листовки.

“Още в края на миналата година и началото на тази, 48 гимназиални преподаватели преминаха онлайн обучение по първа помощ. Над 15 от тях в момента участват в създаването на учебни ресурси” – посочва Марияна Манушева от Фондация „Първите три минути”.

Фондацията работи активно за внедряване на съвременна първа помощ, базирана на науката, в България. “С този проект целим да дадем възможност на учителите, които преподават първа помощ в рамките на училищната програма, да предоставят съвременни знания и умения за оказване на първа помощ на своите ученици” – допълва още Марияна Манушева. Очаква се в проекта да бъдат обхванати над 4000 ученици от гимназиален етап. След изработването на всички ресурси, те ще бъдат предоставени за свободен достъп на страницата на фондацията. По този начин от тях ще могат да се възползват всички желаещи учители и ученици в цялата страна.