Портите на Ahn’Qiraj ще бъдат отворени в края на следващия месец

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

На 28-ми юли играчите на World of WarCraft Classic ще преживят отново отварянето на Портите на Ан’Кираж и ще накара хиляди играчи да се състезават, за да бъдат първите, които ще отприщят чудовищните орди, стаени зад стените му. По този начин WoW: Classic ще навлезе в своята пета фаза. Ъпдейтът ще добави и серията куестове Scepter of the Shifting Sands и ще стартира войната за Ан’Кираж – двата ключови компонента в глобално събитие, което изисква най-хардкор гилдиите да обединят усилията си, за да се справят с тях.

В началото на събитието играчите са натоварени с натрупването на ресурси, които да се използват за различните занаяти, като подготовка за войната с Qiraji – инсектоидна раса, която е заключена зад стените на зоната, разположена в Silithus. Вторият компонент от събитието е предназначен за най-закоравелите играчи. Гилдиите ще се впуснат на дълго и изтощително приключение в търсене на Scepter of the Sifting Sands – невероятно рядък предмет, който може да бъде притежаван едва от няколко играчи в рамките на един сървър.

Когато двата компонента бъдат изпълнени, притежателят на скипътра може да удари специален гонг, звукът от който отваря портите на Ahn’Qiraj и избухва десетчасовата война, в края на която ви очаква самият C’Thun – един от четиримата стари Богове.