Пишете ни на pisma@pcmania.bg!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Спомняте ли си едно време онова приятно чувство на възбуда, което ни обземаше всеки път щом излезеше нов брой на PC Mania? Купувахме си любимото списание от кварталната будка, на бегом се прибирахме вкъщи, разкъсвахме опаковъчния целофан и потъвахме в топлата прегръдка на шарените страници, замаени от натрапчивия аромат на прясно отпечатано мастило.

Но преди да изядем списанието с кориците, да научим за всичките нови готини игри които ни очакват зад ъгъла, да се запасим с чийтове за любимите си джитки и да разберем някоя и друга любопитна клюка от любимата ни индустрия, всички бързахме да отворим на пред предпоследната страница на списанието, където обичайно ни очакваше Сашо Бойчев и рубриката с писма от фенове.

Тези две странички бяха магическо място. Място където всеки можеше да попита всичко което му хрумне, да разкаже някоя или друга интересна история или просто да изкаже благодарностите си на екипа на PC Mania или да ги нахейти публично, стига краткият му текст да бъде (сравнително) грамотно оформен, да представлява интерес за четене или просто авторът му (да се разбира читател) да бъде достатъчно настоятелен.

Представете си сега тази рубрика реализирана в интернет пространството.

Разбира се, виртуално пространство ни позволява да ви дадем много по-обширно поле за изява спрямо двете твърде “тесни” странички от миналото, но все пак ще ви помолим да се придържате към някакви рамки (максимум половин страница на Word или около 200 думи), за да може да публикуваме възможно най-голям брой текстове (разбира се, стига да има интерес).

Ако ни пишете, обещаваме, че ще ви отговорим, а ако краткият ви текст е както споменах по-горе – грамотно оформен, с любопитно съдържание или пък сте достатъчно настоятелни (последния критерий не изключва първите два), почти със 80% процентова сигурност обещаваме, че ще публикуваме текста ви, придружен от нашия отговор или коментар.

Решихме, че ще бъде интересно както за нас, така и за вас да върнем към нов живот тази толкова неразривно свързана с историята на PC Mania култова рубрика и да проведем един мъничък експеримент с цел – да проверим дали в днешно време, по нашите географски ширини може да съществува симбиоза между автори и читатели.

Писмата изпратени ни до края на месеца, ще бъдат селектирани и публикувани в статия или няколко статии в началото на новия месец, след което кръгът се затваря и всичко започва отначало. И така завинаги. 🙂

Така че, какво чакате? Пишете ни! Имейлът си е все така същият: pisma@pcmania.bg

Очакваме и вашите предложения за развитие на рубриката!

P.S: Ако ви е по-удобно може да ни пишете и на лично съобщение в Facebook, Instagram и тн.

P.P.S: Обемните рестрикции за писмата ви са условни и обещаваме, че няма да ви резнем за няколко думи в повече, а също така обемисти текстове, които ни харесат и впечатлят, също ще бъдат публикувани.

P.P.P.S: Вашият текст ще получи летящ старт пред конкуренцията, ако ни споделите някоя и друга цензурирана (това е форОмните вълци) историйка от ЖИВИЯ ЖИВОТ, свързана с PC Mania. А ако бъде с подходящ обем, може дори да бъде публикувана като отделна статия. 😉

  • author image
    фев. 3, 2021 @ 18:45 pm

    […] Ако все пак някой от вас е получил порив да ни пише, може да го направи на pisma@pcmania.bg или на ЛС в Facebook страницата ни. Регламента може да прочетете тук. […]