Очаква ни продължение на Disco Elysium

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Спомняте ли си лудешкото детективско приключение Disco Elysium, развиващо се във фиктивния пост-комунистически град Ривахол? Няма значение какъв е вашият отговор, защото продължението на изометричното RPG, в което времето тече само по време на диалозите, изглежда ще се случи така или иначе.

Може да прочетете/изгледате нашето ревю за играта, ако не сте я играли или искате да си я припомните.

Причината за обзелия ни ентусиазъм е, че официалния уебсайт на Disco Elysium вече не съществува и на негово място ни посреща тийзър картинка на която са изобразени петолъчка и еленови рога на червен фон. Под тях стои лаконичен надпис, който ни подсеща, че можем скоро да очакваме нещо ново.

Светът на Disco Elysium е базиран на бордова игра по която има и книга от 2013г. Огромният успех на видеоиграта, излязла в края на миналата година, разпали интереса на RPG феновете към уникалния ѝ свят, като дори в най-скоро време очакваме още детайли за подготвяния сериал. 

Най-вероятно тийзърът в официалния сайт на играта няма общо с планувания сериал, а по-скоро трябва да очакваме анонс на така чаканото от нас продължение.