Нов трейлър показва невероятните функции на официалния редактор за Fortnite

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Днес на презентацията на State of Unreal 2023, Epic Games най-накрая показаха Unreal Editor за Fortnite (UEFN). Това е ново компютърно приложение, което вече е достъпно в Epic Games Store като публична бета версия и също така ще включва нов скриптов език, наречен „Verse“.

UEFN има „много от същите функции“, които Epic използва за изграждането на Fortnite, каза компанията във видео демонстрация. Ще можете да импортирате персонализирани активи, за да създавате светове, които в крайна сметка могат да изглеждат напълно различни от обичайната анимационна атмосфера на Fortnite.

В демонстрационно видео, Epic показа мрачен свят, който силно контрастира с ярко оцветените герои на Fortnite. Epic също така иска да постигне съвместимост между активите на Fortnite и Unreal Engine, така че да можете да прехвърлите работата си в различни проекти. Epic за първи път пусна Fortnite творчески режим през 2018 г. и оттогава той се превърна в популярен аспект на играта и доходоносно място за печелене на пари от творците. Epic въвежда UEFN като инструмент както за опитни разработчици на Unreal Engine, така и за създатели, които искат да направят следващата крачка далеч от инструментите за редактиране в играта на Fortnite Creative.