Новият сезон на Sirma Academy стартира на 17 септември

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Петото издание на академията включва нов програмен език за изучаване

На 17 септември Sirma Academy отваря врати за новия си пети сезон, предлагайки на участниците още по-задълбочено изучаване на софтуерната разработка. Акцентът в новата програма е върху развитието на алгоритмичното мислене и разбирането на пълния цикъл на разработка, включително съвременни практики като deployment, контейнеризация и виртуализация. С разширените учебни материали и допълнителните занятия, участниците ще придобият солидни познания в областта на софтуерното инженерство.

За кого е предназначена Sirma Academy?

Академията на “Сирма Груп Холдинг” е практически ориентирана и има за цел да подготви курсисти за успешен кариерен старт в бързо развиващия се IT сектор. Програмата е специално проектирана за хора без сериозен технически опит или образование, изисквайки единствено основни компютърни умения и владеене на английски език на работно ниво.

Академията е идеална за амбициозни кандидати, които имат желание да навлязат в областта на разработката на софтуер, независимо дали като първа кариера, надграждане на знания от университетски курсове или допълване на съществуващ технически опит. Чрез комбинация от теоретични лекции и практически упражнения участниците ще придобият необходимите умения и увереност, за да започнат успешно своята IT кариера.

Какво се изучава в Sirma Academy?

Участниците в петия сезон на Sirma Academy могат да избират между три ключови направления: C Sharp (C#), Java и JavaScript. Новото направление – C Sharp (C#) позволява на курсистите да овладеят основите на технологията .NET, която от своя страна дава възможност за създаване на гъвкави back-end системи. Освен това, C# отваря врати към разработката на мобилни приложения и видеоигри.

Другите две направления – Java и JavaScript – продължават да бъдат неразделна част от програмата. Java предлага възможности за разработка на back-end системи, като същевременно включва изучаването на Spring Framework – популярна технология за разработване на платформи на корпоративно ниво. JavaScript, от друга страна, е front-end език, който стои зад много от визуалните елементи в интернет пространството, използвани от всички нас ежедневно.

Какви са изискванията и как преминава курсът на обучение?

Курсът на обучение в Sirma Academy е проектиран да бъде възможно най-достъпен и удобен за кандидатите. Той се провежда изцяло онлайн, което дава възможност на всеки желаещ да се включи.

Самото записване става изключително лесно и бързо – само с попълването на кратка форма. Не е нужно подаване на автобиография или мотивационно писмо, с което отпадат ограниченията за вход. В академията на “Сирма” се търсят хора с критично мислене и умение за разрешаване на проблеми.

Процесът на обучение

Обучението в сезон 5 на Sirma Academy е структурирано около трите основни направления – C#, Java и JavaScript. Процесът започва с въвеждащ курс „Основи на програмирането“, който продължава шест седмици. След завършване на този курс се провежда изпит. Успешно издържалите могат да продължат с избраното от тях направление, докато тези с предишни познания по програмиране могат да го пропуснат и да се явят директно на изпит.

Основното обучение за всяко направление обхваща 24 седмици, разделено на междинен изпит след първите 12 седмици и допълнително изучаване и надграждане на знания през следващите 12 седмици. Обучението приключва с окончателен изпит/проект.

Лекциите се провеждат онлайн два пъти седмично, като се осигурява запис на сесиите за тези, които не могат да присъстват. Тази гъвкавост позволява на участниците да балансират обучението си със съществуващите ангажименти за работа или училище. Лекциите включват практически примери от реалния свят на технологиите, осигурявайки на курсистите задълбочено разбиране на съответните езици за програмиране.

Лектори

В петия сезон на Sirma Academy отново ще бъдат Ален Паунов и Ивайло Папазов – висококвалифицирани IT специалисти с богат опит както в разработването на учебни програми, така и в софтуерните разработки, като активно участие ще вземат и висококвалифицирани служители от Сирма – Симеон Атанасов (Java), Антонио Велев и Мартин Владков (C#)

Ален Паунов е с над 12 години опит като преподавател в различни дисциплини и организации, а по настоящем ръководи образователната структура в Сирма. В петото издание на академията той ще отговаря за обучителната пътека на курсистите с Java c Back-end насоченост.

Ивайло Папазов има повече от 10 години опит в софтуерното инженерство и работата с различни JavaScript технологии като Node.js, React, а тази година ще ръководи Front-end направлението в Sirma Academy.

През последните четири сезона над 2600 курсисти са се доверили на Sirma Academy, като 85% от завършилите са намерили реализация на пазара на труда.

Всеки желаещ да стане част от следващия пети сезон на Sirma Academy, може да се регистрира до 17 септември, на careers.sirma.com/sirmaacademy.

За повече информация:

Facebook: SirmaAcademy
LinkedIn: sirma-academy
Tik-Tok: sirmacareers