Нова Splinter Cell игра беше потвърдена от италиански актьор

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Италианският актьор – озвучител на Сам Фишър, главния герой в Splinter Cell игрите, като че ли потвърди без да иска съществуването на нова Splinter Cell част. Според него това е „заключителният епизод" на серията, който е трябвало да се появи тази година, но е бил отложен поради глобалната пандемия от COVID-19.

В интервю за Multiplayer.it, Лука Уорд, който озвучава Сам Фишър в няколко заглавия от поредицата казва, че участва в нов проект от серията, който е близо до финалния си етап. „Това трябва да е окончателният епизод, но не съм сигурен за това", казва актьорът.

„Още не са решили дали да я пуснат през 2021 г. Щеше да излезе през 2020 г., но тогава се случи COVID-19 и няколко големи проекта бяха забавени. Но съм сигурен, че Splinter Cell ще се завърне, това е факт", уточнява той.

Досега единствената информация за нови Splinter Cell игри идва от мистериозни съобщения в Twitter и бързо изтрити записи на сайта на GameStop. За момента Ubisoft потвърдиха единствено нова част от поредицата Far Cry, но обещаха да проведат още едно онлайн събитие Ubisoft Forward по-късно тази година, така че може би ще разберем повече тогава.