Нова порция инфо за Diablo 4 – Blizzard обещават, че няма да е ММО

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Blizzard публикуваха нова статия, в която описват как върви разработката на предстоящата да излезе някога в неопределеното бъдеще Diablo 4. В нея те описват философията си за това как ще бъде разказвана историята в играта и какви са плановете им за отворените зони, където да се срещате с други играчи.

Като начало, ще бъдат преосмислени механизмите, чрез които се разказва историята в играта. В Diablo 3 получавахме експозицията чрез портрети на персонажите – в четворката, камерата ще се приближава до героите, а кът-сцените ще са практически в реално време.

Нещо ново, което от Blizzard са харесали по време на тестовете, са така наречените лагери – места по картата, които започват окупирани от демоничните орди, но могат да бъдат отвоювани от тях и превърнати в приятелски селища с търговци и други NPC-та.

Не на последно място, от Blizzard подчертават, че мултиплейър аспектите на играта ще са застъпени до голяма степен, но тя няма да е ММО. Когато завършите историята, градовете ще се превърнат в социални сборища, но в тях ще срещате само по няколко други играчи по едно и също време. Ще срещате хора и в отворения свят, но рядко. Най-големи групи ще се събират в зоните с глобални събития, като битка с босове например.