Модът “Project Diablo 2” планира да освежи класическата игра на Blizzard изоснови

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Официален ремастър на Diablo II е нещо, което никога няма да видим реализирано. Може би е за хубаво с оглед на големия брой на издънките на Blizzard в последно време.

За сметка на това фенове на класическата игра са се заели да разработят нов мод, който трябва да освежи играта и да ни предложи едно изцяло ново и подобрено гейминг преживяване. Модът се разработва изцяло от фенове, а водещ в разработката му е полулярният стриймър "SenpaiSomething".

"Project Diablo II" прави голям брой подобрения по геймплея на оригинала. Пипнат е баланса на руните, скиловете и повечето предмети. Преработени са и някои от магиите като "Meteor" и "Twister". Освен това на официалния сайт на мода хората от екипа споделят, че планират да се заемат с всички слаби и неизползваеми заклинания в играта, да ги преобразят по такъв начин, че да е напълно възможно да се изгради цялостен билд около тях. Освен това, модърите ни обещават и изцяло нови endgame предизвикателства, както и нови стилове и PvP поддръжка.

"Project Diablo II" не е първият амбициозен мод за Diablo II. Миналата година беше пуснат и Median XL, който направи няколко особено дръзки промени в цялостния дизайн на играта.

Първият сезон на "Project Diablo II" – The Awakening започна на 6 ноември. Очаквано сървърите не издържаха на огромния наплив. Засега плановете на екипа са да нулират сървърите на всеки 4 месеци, като това ще им позволи да добавят и новите ъпдейти.

Още днес може да посетите официалния сайт на "Project Diablo II", където ще намерите повече информация за бъдещите ъпдейти, както и указания за инсталирането на мода.