Кървавият ретро шутър Prodeus е достъпен в Steam

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Изключително кървавият ретро шутър Prodeus е в разботка от 2018г. Вчера той направи и своя дебют в Early Access платформата на Steam, като в сегашния си вид предлага сингълпрейър кампания с дължина от около 5 часа, голямо разнообразие от оръжия и чудовища за стреляне, както и level editor и напълно функционална работилница.

Launch trailer-ът може да видите тук.

Разработчиците от Bounding Box Games споделят, че все още имат доста работа по базовата игра, но също така планират да удължат кампания, да увеличат боря на оръжията и чудовищата, както и да подобрят функционалността на level editor-а. Освен това имат желание да добавят система с постижения и най-вече да ни предоставят едно запомнящо се мултиплейър преживяване.

Prodeus изглежда изключително обещаващо, като разработчиците му се шегуват, че играта им изглежда като Brutal Doom, но се играе като Doom Eternal. Саундът на играта е композиран от Андрю Хилшулт, който е написал музиката за новият експанжън на Doom Eternal – The Ancient Gods и вероятно Prodeus ще звучи много близко до него.