Класическия sci-fi герой Джон Картър оживява във видеоигра

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Наследниците на американския писател Едгар Бъроуз съобщиха, че се работи по видеоигра с главен герой Джон Картър – един от най-известните персонажи на Бъроуз. Играта е с работно име “John Carter: Warlord of Mars”, което е и заглавието на роман от поредицата за Джон Картър от 1913 г.

Играта ще представлява екшън-адвенчър от първо лице и ще се появи за РС и конзоли. Действието ще се развива през 1945 г., когато войникът Джон Картър бива пренесен на Марс от тайна технология, разработвана от нацистите. Проектът ще се реализира чрез Kickstarter кампания, която ще стартира на 19 април.

Издател са FNCPR – любопитното е, че те принципно са маркетингова и PR агенция, фокусирана върху гейминга, а не традиционен издател. Самата работа по разработката ще бъде поверена на Tanglewood Games – неизвестно за момента студио, съставено от експерти по Unreal Engine, чиито основател е бил част от енджнин екипа на Epic, така че допускаме, че си разбира от работата.

Бъроуз е един от класиците на научната фантастика, но е може би по-известен като автор на “Тарзан”. Джон Картър пък е главен герой в 11 книги, както и в множество комикси, настолни игри и един филм от 2012 г. Проектът е любопитен поради сравнителната неопитност на всички участници в него, но повече подробности ще научим на 19 април.

https://www.youtube.com/watch?v=kxjmVNQK4GI