Какво най-много искате от BlizzCon 2019?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 03 ное. 2019

BlizzCon 2019 мина и замина, както и нашата анкета за него. Доволни или не Diablo 4, WoW: Shadowlands и Overwatch 2 са вече официален факт, но това е обект на друга тема. В настоящата ще прегледаме вашите желания и очаквания за BlizzCon 2019. Ето ги и тях:

8. Друг Diablo проект, WarCraft 3 Reforged и Overwatch 2

1 глас / 4,11%

Стига де! Това да не е закъсняла първоаприлска шега? Нали имате телефони? Защо тогава не сте развълнувани за другия Diablo проект? Да оставим настрана претоплените шеги от миналогодишния BlizzCon, не е особено учудващо, че няма особен интерес сред читателите на PC Mania към страничните Diablo проекти. Учудващо е обаче, че те делят последното място с Overwatch 2 и WarCraft 3 Reforged – два проекта, към които в екипа очаквахме, че ще има доста по-силен интерес. И харесва ли ни или не – Overwatch 2 бе анонсирана на тазгодишния BlizzCon, а за WarCraft 3 Reforged очаквано получихме значителна доза нова информация.

7. Hearthstone и HotS

2 гласа / 2,74%

Предпоследното място се дели от Hearthstone и Heroes of the Storm. Въпреки, че Hearthstone продължава да доминира жанра, популярността ѝ силно намаля, което отдаваме на глобалната тенденция, която премеси геймърсия фокус върху т.нар. “auto-battler” поджанр на MOBA игрите. Като споменах MOBA – закъснелият отговор на Blizzard в този жанр – Heroes of the Storm, също получи едва два гласа. Проспиването на популярността на DotA и начина по който тя се изплъзна от пръстите им и като идея, и като търговска марка – е може би най-голямата болка на Blizzard и рана, която никога няма да зарасне.

6. StarCraft и бъдещето на Blizzard като цяло

3 гласа / 4,11%

Няма да е грешка, ако отбележим, че за Blizzard, десетилетието, което наближава своя край, премина под знака на StarCraft 2. Получихме три игри, които сформираха втората част, допълнителна кампания, както и ремастрирана версия на оригиналния StarCraft, заедно с експанжъна Brood War, чрез която след десетгодишна пауза играта бе възкресена за нов живот и по всичко личи, че ще е актуална още дълго време. Десетилетието бе максимално наситено със StarCraft и затова може би не бива да ни учудва, че не чухме нищо интригуващо и ново за тази поредица.

Отличителна черта, на трите ключови заглавия на Blizzard обаче, е че продълженията, които получиха през това десетилетие за много геймъри не бяха на нужната висота в различни аспекти, и това загатна за проблеми в самата компания. През последните няколко години пък доста ключови служители напуснаха компанията, което допълнително наля масло в огъня на притесненията. Венецът на всичко това бяха миналогодишния BlizzCon злополучният анонс на Diablo Immortal, както и събитията с професионалния Hearthstone играч, които се случиха преди около месец.

Тези две опции от нашата анкета обаче получиха слаб вот, което може да се приеме и като, че сред читателите на PC Mania няма огромно

5. WarCraft 4

5 гласа / 6,85%

Без да отричаме титаничното присъствие на World of WarCraft на гейминг сцената, ако има нещо, което не се отдава съвсем на играта – това е сюжетната част. Играта не е проектирана като story-driven и поради тази причина този ѝ аспект не е сред най-силните ѝ страни. Да, всички тръпнем в очакване на поредния убийствен синематик трейлър или кътсцена, които да ни подхвърлят някое ключово парченце сюжет. Нищо обаче не може да разкаже една история по-добре, отколкото добрата, стара сингълплеър кампания.

С оглед на WarCraft 3 Reforged обаче, едва ли в обозримо бъдеще ще видим пълноценно продължение – създаването на една такава игра е времеемко и ресурсоемко начинание, а Blizzard не възкресяват хитовите си игри, само за да ги заменят след година-две с техни продължения. Колкото и да ни се иска – WarCraft 4 към този момент е просто химера.

4. Изцяло нова PC игра

7 гласа / 9,59%

Heroes of the Storm, Hearthstone, Overwatch – цели три хитови заглавия, които Blizz ни поднесоха през това десетилетие. Затова, може би интересът към ново Blizzard-ско IP сред читателите на PC Mania, е нисък. Напълно очаквано – това не се случи на BlizzCon 2019.

3. Нещо друго

9 гласа / 12,33%

9 души сред нашите читатели искат нещо от Blizzard, но е нещо, което не е свързано с настоящите им заглавия, с легендарните им заглавия, с предстоящите им заглавия; Не се вълнуват от бъдещето на компанията, или от потенциални изцяло нови заглавия, но все пак искат нещо. Какво е то – можете да споделите в коментарите, любопитно ни е да чуем.

2. Инфо за бъдещето на WoW

12 гласа / 16,44%

Въпреки, че Blizzard вече няколко години не оповестяват публично резултатите за “популяцията” на света на WarCraft, играта продължава да бъде феноменално явление в света на гейминга. Blizzard следват стриктно двугодишни периоди на издаването на експанжъните и за всички беше ясно, че това ще се случи на този Blizzcon. Е, Shadowlands е факт и за добро или лошо историята продължава да се върти около Sylvanas Windrunner. Преди излизането му обаче ни очаква финалния пач 8.3 за текущия експанжън Battle for Azeroth.

1. Diablo 4

27 гласа / 36,99%

Diablo 4 – това, за което се носеха слухове от няколко години най-накрая е реалност и съдейки по първите трейлъри Blizzard определено са си взели поука от Diablo 3. Отзивите след анонса обаче не са еднозначни, тъй като играта е оправена в някои отношения, но в други – не дава добри индикации. Все пак Diablo 4 е далеч от излизане, тъй че Blizzard имат предостатъчно време да обмислят отзивите след анонса.

Новата анкета е вече онлайн и в нея ви питаме “От къде пазарувате игри?“. Изборът е пребогат – GoG, Steam, Epic Store, Пулсар и още много други възможности. Дайте своя глас, за да измерим по-точно предпочитанията сред родните геймъри.

Автор: