Какво играхте през април?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Още един месец си отиде, а с него и още една от нашите класации "Игра на месеца". Кои са десетте заглавия, които читателите на PC Mania са играли през изминалия месец? Ето ги и тях!

10. Trials of Mana (2020 г.) – 3.15%

3.15 процента от нашите читатели са играли през май Trials of Mana (2020 г.) – ролевата игра е 3D римейк на публикуваната през 1995 г. от Super Famicom трета част от серията Mana. Новото заглавие на разработчиците Xeen беше публикувано от Square Enix за РС, Nintendo Switch и PS4. То беше прието ласкаво от аудиторията заради преработената си бойна система и готиния саундтрак, които са привлекли вашето внимание.

9. Picross S4 – 3.25%

Девето място в класацията ни е доста интересно. Това е играта Picross S4, част от серията Picross S за Nintendo Switch, която представлява нонограмен пъзел, базиран на числови предизвикателства, чрез решаването на които играчите разкриват снимки. Тази игра е събрала 3.25% от вашите гласове.

8. Final Fantasy VII Remake – 3.35%

На осмо място, събрал 3.35 процента от вашите гласове, се класира Final Fantasy VII Remake, разработена и публикувана от Square Enix за РS4. Играта беше добре приета заради своята графика, геймплей, история и музика. Тя се превърна в една от най-бързо продаваните игри за PlayStation 4, като през първите три дни след премиерата си от нея са били продадени над 3,5 милиона копия.

7. Totally Reliable Delivery – 3.54%

Явно във всеки от нас се крие един потенциален доставчик на стоки, а и здравната обстановка прави модерно това занимание. Поради тази причина на седмо място в нашата класация сте класирали симулатор с тази тематика, който е събрал цели 3.54 процента от вашите гласове.

6. Below – 3.94%

На шесто място сте класирали приключенския екшън с roguelike елементи Below. Характеризиращ се с нетрадициония изглед отдолу нагоре. Бруталната и справедлива битка водеща почти винаги до латентен край явно ви е впечатлила и той е събрал цели 3.94 процента от гласовете ви.

5. Remnant: From the Ashes: Swamps of Corsus DLC – 4.33 %

На пето място с 4.33 процента сте класирали разширението за Remnant: From the Ashes. Шутърът от трето лице с екшън и ролеви елементи буди завиден интерес. Новите модове в системата за битки и други подобрения са му отредили тази челна позиция.

4. Gears Tactics – 4.72%

Играта е походова стратегия, разработена от Splash Damage и The Coalition. Тя е спиноф на Gears of War франчайза и предистория към първата игра от сериите. Релийза и за РС явно ви е направил добро впечетление и я класира в подножието на върха на нашата класация.

3. Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered 5.91%

В подножието на върха на почетното трето място с 5.91 процента сте класирали ремастъра на кампаниите на Call of Duty: Modern Warfare 2. Култовия шутър от 2009 година, ремастериран в истинска висока резолюция припомнящ ни класически мисии, като Cliffhanger, The Gulag и Whiskey Hotel явно е спечелил сърцата на феновете на поредицата.

2. Resident Evil 3 Remake 7.48%

Resident Evil 3 Remake е сървайвъл хорър, римейк на култовата игра Resident Evil 3: Nemesis (1999 г.). Действието се развива, като проследява Джил Валентин и Карлос Оливейра, докато се опитват да оцелеят в апокалипсис на зомбита. Играта получи много положителни оценки в гейм пресата по света и това явно е дало отражение в вашия вот, като тя събра 7.48 процента от него.

1. XCOM: Chimera Squad 8.27%

Походовите стратегии си остават любим жанр на геймърите по цял свят. Това показва и избора Ви за игра на месец април – XCOM: Chimera Squad, която събира завидните 8.27 процента от вота на участниците. Част от серията XCOM, тя е заложена като продължение на XCOM 2: War of the Chosen, играта въвежда нови концепции за да ускори темпото на игра. В крайна сметка се е получило солидно заглавие, което въпреки някои слабости е спечелило доста последователи.

Гласувайте в нашата класация и дайте своя глас в избора на игра на месеца.